In het begin van de wedstrijd speelde Veritas niet goed. Het kwam steeds een stap te laat en GSV’28 was de bovenliggende partij. In de 8e minuut scoorden de bezoekers dan ook, maar gelukkig voor Veritas gebeurde dit uit buitenspelpositie en keurde de uitstekende scheidsrechter Hertsig uit Baarlo de treffer af.

Dit was wel een wake-up call voor Veritas. Vanaf dat moment was Veritas beter bij de les en kwam het zelf ook aan voetballen toe. De eerste de beste kans was meteen raak. Een gevaarlijke voorzet van Jur Tans zorgde in de 14e minuut voor verwarring in de verdediging van GSV’28 en het was Marco Timmermans die, via een been van een tegenstander, de bal in het doel liet belanden. 1-0. Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, zonder tot echt grote doelkansen te komen.

Ruststand derhalve 1-0.

Tijdens de rust hamerde trainer Rhodney Wolters erop om bij de les te blijven en, indien de kans zich voor zou doen, goed te blijven voetballen. Helaas kwam van dit laatste tijdens de tweede helft niet veel meer terecht. GSV’28 probeerde uit alle macht een doelpunt te maken en Veritas stelde daar voetballend niet veel meer tegenover. Er werd echter geconcentreerd verdedigd, waardoor GSV’28 geen echt grote kans op een doelpunt kreeg.

Veritas kreeg nog een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Na een steekpass van Noud Snijkers, probeerde Syb Peeters met een boogbal te scoren. Helaas voor Veritas ging dit schot echter naast. Na enkele hectische laatste minuten, waarin niet meer gescoord werd, kon Veritas drie punten bijschrijven.

Op basis van vooral inzet en wilskracht werd een belangrijke overwinning geboekt