HET LAATSTE NIEUWS

V.V. Veritas Neeritter

Wedstrijdverslag Veritas – Venlosche Boys

De laatste competitiewedstrijd is voor Veritas op een deceptie uitgelopen. De laatste mogelijkheid om de nacompetitie te ontlopen, was winst tegen Venlosche Boys voorwaarde was wel dat De Ster van BSV Limburgia zou winnen.

Veritas begint nerveus aan de wedstrijd, er is veel balverlies men probeert Venlosche Boys achterin onder druk te zetten. De gasten uit Venlo voetballen zich hier gemakkelijk onderuit, en zij creëren dan vele mogelijkheden welke mede dankzij goed ingrijpen van de verdediging niet leiden tot een doelpunt. Na een 20-tal minuten moet Tom redding brengen in een 1 op 1 situatie, enkele minuten was het dan wel raak voor de gasten. Paul Wienhoven krijgt de kans om uit te halen en van net buiten de zestien schiet hij Venlosche Boys op voorsprong 0 – 1. Tot dat moment heeft Veritas aanvallend nog geen gevaar kunnen stichten aan Venlose kant.

In de 33e minuut wordt de voorsprong voor Venlosche Boys uitgebreid, dezelfde Paul Wienhoven scoort de 0 – 2. In de 39e minuut valt de eerste doelpoging van Veritas te noteren, het tekent het verloop van de eerste helft Veritas is vooralsnog niet in staat om iets terug te doen.

In de 2e helft komt er een ander Veritas uit de kleedkamer, men speelt nu energieker en kan Venlosche Boys nu wel achteruit drukken. Dit resulteert in de 49e minuut in de aansluitingstreffer door Joost, men houdt hoop op de gelijkmaker. Doordat Veritas nu meer risico neemt, komt er nu ook meer ruimte voor Venlosche Boys en in plaats van dat de gelijkmaker op het scorebord komt. Scoort Venlosche Boys in de 73e de 1 – 3 en om het nog erger te maken wordt er in de 84e minuut nog meer zout in de wond gestrooid het wordt 1 – 4. Alle hoop op het ontlopen van de nacompetitie is verdwenen.

Zondag a.s. moet men de strijd aangaan om degradatie te ontlopen. Veritas speelt thuis tegen Sportclub’25 uit Bocholtz.