HET LAATSTE NIEUWS

V.V. Veritas Neeritter

GSV’28 2 – VERITAS 2 0-4 (06-06-2022)

Omdat Veritas 2 de thuiswedstrijd in februari in Genhout had gespeeld, kwam GSV ’28 2 nu op sportpark Breierein op bezoek voor hun “thuiswedstrijd”. De spelers van Veritas 2 wilden Jan Dierx, in zijn laatste officiële wedstrijd als trainer, trakteren op een overwinning en dat is gelukt.

Met een 4-0 zege werd GSV’28 2 terug naar huis gestuurd. In het begin van de wedstrijd was Veritas de meest dreigende ploeg, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Na een kwartier kreeg Veritas een domper te verwerken, doordat Syb Peeters met een, hopelijk niet al te zware, knieblessure, noodgedwongen moest uitvallen. Het ritme was daarna verdwenen uit het spel van Veritas en voor rust vielen er dan ook geen echte kansen te noteren. GSV’28 2 probeerde ook voetballend tot een doelpunt te komen, maar de verdediging van Veritas gaf niks weg. Derhalve gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

Tijdens de rust voerde Jan enkele wijzigingen door en dit kwam het spel van Veritas ten goede. Met goed, gevarieerd spel werd geprobeerd om een bres in de verdediging van GSV’28 2 te slaan. Dit resulteerde in de 60e minuut in een 0-1 voorsprong. Rechtsback Jurn Schroijen kwam als een sneltrein, met de bal aan de voet, naar voren en gaf een prima voorzet, die bij Rik Heijmans terecht kwam. Met een subtiele voetbeweging zette Rik daarop Stijn Korsten vrij voor de doelman van GSV’28. Stijn bleef rustig en scoorde beheerst. Twee minuten later werd de marge verdubbeld. Nu was het Rik Heijmans, die, na een pass vanuit het middenveld, vrij voor de doelman opdook. Ook Rik faalde niet en liet de doelman van GSV’28 2 kansloos. 0-2. Veritas 2 was “los” en de ene na de andere aanval golfde op het doel van GSV’28 2. In de 75e minuut viel het volgende doelpunt te noteren. Jurn Schroijen begon weer aan een rush aan de rechterkant en zijn afgemeten voorzet werd door Noud Snijkers prima afgemaakt. 0-3. Nog was de koek niet op. Het toetje moest nog komen. Het was opnieuw Rik Heijmans, die in de 85e minuut de doelman van GSV’28 2 met een weergaloze stiftbal verschalkte. 0-4. Enkele minuten later floot de uitstekend leidende scheidrechter Peter Vrenken uit Haelen voor de laatste maal. Veritas 2 had gezorgd voor een passend afscheidscadeau voor trainer Jan Dierx. Jan werd na afloop dan ook op het veld gefêteerd en bedolven onder de bedankjes van spelers, supporters en “huisfotograaf” Toon van de Beek, voor zijn zeven mooie jaren, die hij aan het roer heeft gestaan bij Veritas 2.

Zaterdag 11 juni zal dit nog een vervolg krijgen op zijn afscheidsfeestje. Vanaf deze plaats toch ook alvast: “Jan, bedankt!”. Super. Top.