HET LAATSTE NIEUWS

V.V. Veritas Neeritter

Wedstrijdverslag Wittenhorst – Veritas | 29-05-2022

Veritas begint wederom goed aan de wedstrijd, een half uur later dan gepland weliswaar maar dat heeft de concentratie bij Veritas niet in de war gebracht. Men probeert Wittenhorst vroeg onder druk te zetten dit lukt maar gedeeltelijk, Wittenhorst komt er regelmatig zeer snel en gevaarlijk onderuit. Al in de 8e minuut wordt er gescoord maar het doelpunt wordt, tot opluchting van Veritas afgekeurd vanwege hands. De wedstrijd blijft in beweging over en weer vallen er gaatjes in de verdediging, maar de keepers zorgen ervoor dat doelpunten uitblijven.

In de 17e minuut volgt er een aanval van Veritas, waarbij Sjoerd de bal in de doelmond speelt en Koen kopt de bal voor de voeten van de goed meegelopen Juul, de 0 – 1 is een feit.

Wittenhorst gaat nu naarstig op zoek naar de gelijkmaker, men wil immers de 2e plaats veiligstellen. In de 23e minuut is het dan raak, uit een hoekschop weet Jeroen Verkennis de gelijkmaker in het Veritas doel te werken 1 – 1.

Lang kan men in Horst niet genieten van de gelijkmaker, want in de 23e minuut valt de bal uit een vrije trap van Bjorn via Roel voor de voeten van Koen, Veritas staat weer op voorsprong 1 – 2.

Na de rust eenzelfde spelbeeld Veritas staat compact te spelen en Wittenhorst vindt met moeite een gaatje. Kansen zijn er aan beide zijden gescoord wordt er vooralsnog niet. In de 70e minuut slaat de schrik bij Veritas toe, een overtreding binnen de beruchte lijnen wordt bestraft met een strafschop voor Wittenhorst. Tom gaat er eens goed voor staan, en degene die de gelijkmaker scoorde voor Wittenhorst mag nu aanleggen om de stand weer gelijk te trekken. Dat was buiten Tom gerekend hij stopt de strafschop fabuleus, en de voorsprong blijft intact. Wittenhorst raakt hiervan zodanig onder de indruk dat men er weinig tot niets meer van bakt. In de 86e minuut komt Bjorn na een fraaie steekbal van Koen, oog in oog te staan met de Wittenhorstgoalie deze keer gaat de bal fraai in het doel 1 – 3.

En om het verhaal compleet te maken scoort de ingevallen Rob in de 90e minuut op aangeven van Juul de 1 – 4.

Veritas kan met opgeheven hoofd richting Neeritter reizen.