HET LAATSTE NIEUWS

V.V. Veritas Neeritter

Wedstrijdverslag Veritas – SV Venray

De kampioen van 1D werd uitgebreid gefeliciteerd voorafgaand aan de wedstrijd.

Veritas begint de wedstrijd uitstekend, men stoort in een vroeg stadium de opbouw van Venray en men is dan ook veelvuldig op de helft van Venray te vinden. In de 8e minuut verspeelt de Venrayse keeper klungelig de bal aan Koen Stoop, hij weet er wel raad mee 1 – 0. Venray doet op zijn beurt ook een duit in het zakje en in de 10e minuut kruipt Veritas door het oog van de naald maar het schot van dichtbij gaat over.

Veritas blijft volhouden in het spel hoog druk zetten op Venray, maar Venray is een goed spelende ploeg en men creëert zich kansen. Ook Veritas krijgt kansen zo ontspint zich een wedstrijd die bol staat van de spanning. Vele kansen worden onbenut gelaten aan beide zijden, de keeper van Veritas Tom speelt heel alert en grijpt diverse keren goed in. Venray wordt sterker maar de overtuiging wordt gemist, en bij Veritas is men juist overtuigd dat men vandaag een goed resultaat moet halen.

De 2e helft eenzelfde spelbeeld Veritas probeert Venray op eigen helft vast te zetten, dit lukt maar gedeeltelijk zodat er ook na de rust weer diverse kansen niet benut worden. Het vertoonde spel van Veritas eist zijn tol en spelers raken vermoeid, en er wordt dan ook over en weer gewisseld. In de 77e minuut wordt een handsbal in de 16 van Venray bestraft met een strafschop. Sjoerd Zuthof neemt bij afwezigheid van Sjoerd Linssen deze pingel, beheerst scoort hij de verlossende 2 – 0.

Venray gooit nu nog eens alles in de strijd om het tij te doen keren, men gaat achterin 1 op 1 spelen. Maar verder dan een tegendoelpunt in de 82e minuut van Robert Willemse komt men niet.

Na het beëindigen van de wedstrijd door de uitstekend leidende Roy Strootman uit Middelbeers, springt de Veritas aanhang omhoog de winst is binnen na twee eerdere verliespartijen.