Single Blog Title

SV Budel 2 – VERITAS 2

Op zondag 24 november stond voor Veritas 2 de uitwedstrijd tegen SV Budel 2 op het programma. Veritas had iets recht te zetten na twee opeenvolgende nederlagen. In het begin van wedstrijd was hier echter nog niet veel van te merken. Budel zette vanaf de aftrap druk en doelman Tom v.d. Heuvel moest al meteen handelend optreden. Veritas had moeite met het fysieke spel van Budel en het kwam niet echt tot goed voetbal. In de 20e minuut kwam Veritas dan ook op achterstand. Na een aanval over links werd er niet goed ingegrepen door de verdediging van Veritas, waarna het voor een aanvaller van Budel een koud kunstje was om Tom kansloos te laten. 1-0.
Veritas probeerde daarna wel om de bakens te verzetten, maar echt overtuigend was het nog niet. Toch werd het in de 25e minuut bijna 1-1.Na een voorzet van rechts bleef de bal in de doelmond van Budel hangen en via via belandde de bal op de paal.
Daarna gebeurde er weinig meer tot de rust. Derhalve ruststand 1-0
Veritas was echter niet van plan om met een nederlaag huiswaarts te keren en kwam getergd uit de kleedkamer. Het had echter geluk dat een slippertje in de verdediging niet afgestraft werd door Budel. In een 1 op 1 situatie had Tom een prima redding in huis.
Daarna was het echter Veritas dat de klok sloeg. Het zette Budel goed onder druk en na goed doorzetten van Syb Peeters scoorde deze in de 57e minuut de gelijkmaker. 1-1.
Veritas wilde meer en in de 65e minuut was het Noud Snijkers, die Veritas op voorsprong zette. Na goed storen ontfutselde Noud de bal van de laatste man van Budel en hij liet van dichtbij de 1-2 aantekenen.
Budel probeerde daarop weer meer de aanval te zoeken, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het doel van Veritas. In de counter daarentegen kreeg Veritas enkele riante mogelijkheden om de wedstrijd definitief voortijdig in het slot te gooien. Maar 100% kansen waren jammer genoeg niet besteed aan Syb, Pascal Ressen en Noud. Zo bleef het dus spannend.
In de 88e minuut viel uiteindelijk dan toch de verlossende 3e treffer. Na een splijtende pass van Syb kwam de bal bij Falco Snijkers, die alleen op het doel van Budel kon afgaan. Met een keihard schot maakte Falco aan alle onzekerheid een einde. 1-3.
Enkele minuten later floot scheidsrechter Driessen voor de laatste maal en konden de armen van de Veritas-spelers de lucht in gaan. Op basis van een goede en wilskrachtige tweede helft werd een verdiende overwinning behaald.
Dit bied goede hoop voor komende zondag als er aangetreden moet worden in de thuiswedstrijd tegen SC Susteren 2. Kom onze mannen weer steunen en aanmoedigen.

Verslag: Hans v.d. H. ( met dank aan Menno H. en Roos K. voor de foto’s)

Man of the match: Noud Snijkers

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com