Single Blog Title

EVV 2 – VERITAS 2

Op zondag 10 november stond de wedstrijd EVV 2 – Veritas 2 op het programma. Het was een frisse morgen, maar het zonnetje scheen heerlijk. Na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bloemen was het Veritas dat het initiatief nam. In de 6e minuut resulteerde dit in een goede aanval via de linkerkant van het veld. Stijn Korsten zocht zijn moment en met een prima voorzet bediende hij Noud Snijkers. Jammer genoeg kon Noud niet goed zijn hoofd achter de bal zetten en was de bal een prooi voor de keeper van EVV. De gehele 1e helft had Veritas de overhand, maar jammer genoeg kon dit overwicht niet worden omgezet in 100% kansen. Zoals Patrick Rietjens, onze assistent-scheidsrechter zei: “ Wij (Veritas) zijn een hond die blaft, maar niet bijt”

In de 2e helft was het spelbeeld 180 graden om. Nu was het EVV dat het initiatief nam en Veritas onder druk zette. In de 50e minuut was het EVV met de eerste kansen. Dit waren er 3 op een rij maar gelukkig voor Veritas resulteerde deze niet in een doelpunt. EVV bleef de overhand houden en zocht geduldig naar een opening in de defensie van Veritas, echter het was Kevin Jongen die Veritas op voorsprong had kunnen zetten. In de omschakeling was Veritas razendsnel aan de andere kant van het veld en werd Kevin 1 op 1 weggestuurd richting het doel van EVV. Iedereen van Veritas had het gevoel dat dit een doelpunt ging worden, maar met een uiterste krachtinspanning was het een verdediger van EVV die het doelpunt voorkwam.

Bij het ingaan van het laatste kwartier, zette EVV nog een tandje erbij. Jammer genoeg voor Veritas leidde dit uiteindelijk in de 76e minuut tot de 1-0! Veritas was van plan om alles op alles te gaan spelen, maar dit plan werd tenietgedaan in de 82e minuut. Een voorzet van EVV viel in het zestienmetergebied van Veritas en Niels Dullens kreeg de bal niet goed weggewerkt, waarna een aanvaller van EVV de bal koelbloedig afwerkte 2-0!
Na deze treffer kon Veritas geen vuist meer maken en was de wedstrijd gespeeld.
De eerste helft was goed van de kant van Veritas, maar de mindere tweede helft was jammer genoeg fataal.

Op naar komende zondag! Dan staat de thuiswedstrijd tegen GSV’28 2 op het programma. Aanvang 11:30. Kom onze mannen steunen op de Breierein!

Verslag: Rhodney W. ( met dank aan Toon v.d. B. voor de foto’s)

Man of the match: Stijn Korsten

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com