Single Blog Title

Eijsden 2 – VERITAS 2

Op zondag 3 november reisde Veritas 2 af naar het diepe zuiden van de provincie, voor de uitwedstrijd tegen Eijsden 2. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Horbach nam Veritas het initiatief. Dit resulteerde in de 10e minuut in een goede kans voor aanvoerder Kay Wilmsen. Vrij voor het doel schoot hij de bal echter naast. Veritas bleef de bovenliggende partij, maar voor het vijandelijke doel ontbrak de scherpte of men maakte de verkeerde keuzes.
Het eerste wapenfeit van Eijsden viel in de 20e minuut te noteren. Een corner bracht gevaar voor het doel van Veritas en enkele minuten later moest doelman Menno Hansen redding brengen op een kopbal van een van de Eijsden-spelers.
Veritas werd steeds nonchalanter en in de 32e minuut werd dit afgestraft door Eijsden. Door balverlies op het middenveld kon Eijsden een aanval over rechts opzetten. Door te slap ingrijpen van de Veritas-verdediging kon de rechtsbuiten een voorzet geven. Voor een geheel vrijstaande Eijsden-aanvaller was het daarna een koud kunstje om de bal achter Menno in het doel te werken. 1-0.
Veritas probeerde daarna wel om voor de rust nog de gelijkmaker te forceren, maar er zat weinig overtuiging in hun spel.
Ruststand derhalve 1-0
Bij het begin van de tweede helft tapte Veritas uit een ander vaatje. Er werd vroeg druk gezet op de verdediging van Eijsden en in de 51e minuut viel dan ook de gelijkmaker. De doelman van Eijsden trapte verkeerd uit, recht in de voeten van Niels Dullens. Deze bedacht zicht niet en schoot de bal, door de benen van de doelman, in het doel. 1-1. Even later was het bijna 1-2. Uit een corner kopte Noud Snijkers de bal voor het doel, waar Kay net iets te kort kwam om de bal in het doel te werken.
Veritas bleef daarna weliswaar de meest aanvallende ploeg, maar het leek of de echte wil om te winnen ontbrak. Eijsden werd alleen gevaarlijk met standaardsituaties.
In de 86e minuut leek Veritas toch nog de overwinning te grijpen. Op een steekpass vanuit het middenveld kon Kay vrij op het doel van Eijsden afgaan. Helaas voor Veritas kon de doelman op diens schot redding brengen.
Zo bleef Veritas uiteindelijk steken op een teleurstellend gelijkspel. Gezien de verhoudingen in het veld had er meer in gezeten.
A.s. zondag 10 november staat er weer een uitwedstrijd voor de mannen van Veritas 2 op het programma: in Echt tegen EVV 2. Kom de jongens aanmoedigen. Aanvang van de wedstrijd: 10:30 uur.

Verslag: HvdH

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com