Single Blog Title

VERITAS 2 – FC Hoensbroek 2

Op zondag 27 oktober stond de wedstrijd tegen Hoensbroek 2 op het programma. Na een weekje rust waren de mannen er klaar voor om te knallen tegen deze tegenstander.
Na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Aben uit Linne, was het aftasten van beide kanten en golfde het spel op en neer. Na 5 minuten kreeg Veritas meer grip op het spel van Hoensbroek en zocht het steeds vaker het doel op van Hoensbroek. Jammer genoeg ontbrak het bij Veritas aan de precisie bij de eindpass en konden de aanvallen niet worden omgezet in een doelpunt. Ook was het de keeper van Hoensbroek die een aantal keren goed optrad. Bij een vrije kopkans van Niels Dullens redde de keeper prima en ook op een schot van Peter Hansen trad de keeper van Hoensbroek goed op.
Aan het einde van de eerste helft werd de wedstrijd een tijdje stil gelegd, omdat een speler van Hoensbroek, na een duel, geblesseerd raakte aan zijn nek. Om enig risico te vermijden werd een ambulance opgetrommeld, waarna betreffende speler naar het ziekenhuis werd vervoerd. Wij wensen deze speler veel beterschap toe!

Na een onderbreking van ruim 30 minuten konden de mannen beginnen aan de tweede helft. De spelers van Veritas begonnen uitstekend. In de 47e minuut zette Veritas een aanval op via de linkerkant van het veld. Via een combinatie kwam de bal terecht bij Stijn Korsten, die op zijn beurt de achterlijn opzocht. Met een feilloze voorzet bediende hij Falco Snijkers, die de bal beheerst binnen schoot, 1-0!

Een aantal minuten later was het weer raak voor Veritas. Dit maal was het Niels, die aan de rechterkant van het veld een actie inzette. Hij werd door niemand van Hoensbroek aangepakt en kon doorlopen naar het doel. Niels bedacht zich niet en schoot de bal met de buitenkant van de voet in de verre hoek, 2-0!

Voor Veritas was het nu de zaak om de wedstrijd op slot te gooien. Toch was het Hoensbroek dat door slordigheden van Veritas nog een aantal keren gevaarlijk kon worden. Gelukkig voor Veritas resulteerde dit niet in een tegendoelpunt.

Uiteindelijk lukte het Veritas deze keer wel om de wedstrijd definitief te beslissen. Dit gebeurde een kwartier voor tijd dankzij Yves Haelewijn. Hij zorgde met een schot vanuit de 2e lijn voor de 3-0!
Na dit doelpunt speelde Veritas de wedstrijd uit en had het de score nog op kunnen krikken. Jammer genoeg kopte Noud Snijkers nog op de paal en zodoende bleek 3-0 ook de eindstand te zijn.

De mannen van Veritas 2 kunnen terugkijken op een goeie wedstrijd en kunnen met vertrouwen afreizen naar Eijsden aankomende zondag. Aanvang van de wedstrijd Eijsden 2 – Veritas 2 is om 12:00! Kom onze mannen dan weer steunen!

Verslag: Rhodney W. ( met dank aan Toon voor de foto’s)

Man of the match: Stijn Korsten

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com