Single Blog Title

Veritas – Marvilde

Veritas – Marvilde

 

Veritas tegen Marvilde uit Veldhoven was vorig seizoen ook al de openingswedstrijd in het bekertoernooi, toen verloot Veritas nipt met 0-1 van Marvilde.

Men kon dus een en ander rechtzetten maar behoudens enkele schermutselingen in het begin viel er weinig tot niets te beleven voor de beide doelen, Marvilde had duidelijk het betere van het spel. Veritas speelde slordig en ongeïnspireerd vele duels werden verloren of men kwam een pas te laat waardoor het balbezit veelvuldig voor Marvilde was. In de 38e minuut probeerde Folkert van Gansewinkel het van afstand maar zijn inzet werd een prooi voor doelman Sam van Rooij. In de tegenaanval die volgde wordt een hoekschop slecht weggewerkt door de defensie van Veritas en via een inzet van een speler van Marvilde komt de bal voor de voeten van Gerrit Breton en deze werkt de bal in het Veritas doel 0 – 1.

De tweede helft is amper een paar minuten oud en Veritas wordt op een 0 – 2 achterstand gezet (na vermeend buitenspel, deze discussie zal altijd blijven bestaan) door de snelle Max van den Akker. Marvilde vond het welletjes en Veritas kon geen vuist maken totdat Veritas in de 84e minuut met 10 man kwam te staan, Tim Dierx kreeg de rode kaart na een overtreding van scheidsrechter Tissingh. Vreemd genoeg schijnen er dan andere krachten vrij te komen in een elftal, want in de 89e minuut lanceerde Jasper van Loon Sjoerd Zuthof en deze scoorde met een fraaie lob de aansluitingstreffer. Dezelfde Sjoerd zag in blessuretijd zijn inzet nipt van de doellijn gehaald worden door de doelman, en de tegenaanval hierna kon gestuit worden door een kordaat optreden van de Veritas goalie Luuk Peeters. Hierna vondt de scheidsrechter het welletjes en floot voor het einde.

 

Volgende week de uitwedstrijd bij Best Vooruit.

 

Met dank aan Toon van der Beek en Wim Geurts voor de foto’s

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com