Single Blog Title

Sparta’25 2 te sterk voor Veritas 2 in Nacompetitie

Afgelopen zondag 2 Juni stond de 1ste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse op het programma. Als hoogst geplaatste team in de competitie zonder een periode, kreeg Veritas 2 de periodetitel van kampioen Groene Ster 2. De tegenstander, Sparta’25, had zelf lange tijd zicht op het kampioenschap, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2e plaats in de andere 1ste klasse.

Aan het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Sparta’25 een geduchte tegenstander zou worden. Sparta’25 nam meteen het initiatief en probeerde met verzorgd voetbal tot kansen te komen. Het eerste gevaar was echter van Veritas. Na zo’n 10 minuten spelen wist Palli, na een goede actie, Noud net niet te bereiken. Zijn steekbal was iets te hard, waardoor de keeper er nog tussen kon komen. Een paar minuten later kreeg Sven wel een goede schietkans. Na een mooie aanval wist Palli met een slimme hakbal Sven te bereiken. Zijn schot kon echter helaas gekeerd worden door de keeper. Sparta’25 kreeg daarna steeds meer grip op de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. Veritas was zelf na 40 minuten nog één keer gevaarlijk. Wederom een goede actie van Palli zorgde voor veel gevaar in de doelmond van Sparta’25, maar niemand kon tot een schot komen. De ruststand was dan ook 0-0.

De 2e helft begon Veritas slordig, waardoor Sparta’25 direct een aantal keer dreigend voor het doel van Menno kwam, zonder een doelpunt te maken. Na 55 minuten kwam Sparta’25 uit het niets met 10 man op het veld te staan. Een vieze overtreding werd terecht door de scheidsrechter met rood bestraft. Ook deze man meer situatie kon Veritas niet helpen om de overhand te nemen in de wedstrijd. Sparta’25 bleef gevaarlijk in de counter en in de 65ste minuut viel dan ook de 1-0. Vervolgens probeerde Veritas wel de gelijkmaker te forceren, maar de echte overtuiging ontbrak. In de 81ste minuut kon zelfs de voorsprong in het aantal spelers op het veld niet meer worden vast gehouden. Menno haalde, in een alles of niets poging, een doorgebroken speler van Sparta’25  neer en kreeg ook de rode kaart gepresenteerd. Met 10 tegen 10 werd het voor Sparta’25 nog makkelijker om Veritas van het scoren af te houden. Uiteindelijk werd het in de blessuretijd nog 2-0. Een snelle aanval kon simpel worden afgemaakt door een speler van Sparta’25. Een paar minuten later besloot de scheidsrechter een einde te maken aan deze wedstrijd.

Voor Veritas 2 eindigt het seizoen dus met een nederlaag. Iedereen was het echter er over eens dat men trots mag zijn op deze prestatie en dat er terug gekeken kan worden op een meer dan uitstekend seizoen.

Verslag: Jasper H.

 

Via deze weg willen wij alle supporters bedanken, die jl. zondag in Beek en Donk waren.
Een extra  woord van dank aan onze trouwe supporters, die afgelopen seizoen, bijna iedere week, zowel thuis als uit, onze wedstrijden bezochten. Jullie aanwezigheid en steun was voor ons een extra stimulans. Hopelijk zien wij jullie komend seizoen ook weer terug langs de lijn.
Nogmaals bedankt, het was top!

Spelers, trainer en begeleiding Veritas 2

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com