Single Blog Title

Moeizame zege van Veritas 2 op Laar 2

Afgelopen zondag stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SV Laar 2 op het programma. Eerder dit seizoen werd deze tegenstander nog met 0-3 verslagen. Daarnaast werden de vorige 2 wedstrijden met ruime cijfers gewonnen, dus met het vertrouwen om ook nu weer 3 punten te pakken zat het wel goed bij de mannen van Veritas 2.

Van het goede spel van de afgelopen weken was in deze wedstrijd echter niet veel te merken. Onder prima omstandigheden voor de toeschouwers ontstond een zeer moeizame wedstrijd van beide kanten. In de 1ste helft vielen er dan ook vrij weinig hoogtepunten te melden. Veritas had verreweg het meeste balbezit en probeerde geduldig een gaatje te vinden in de verdediging van Laar. Het spel was echter te slordig en te rustig om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Veelzeggend is dan ook dat het 1ste schot tussen de palen pas na een half uur voetballen viel te noteren. Een vrijetrap van Yves kon door de keeper onschadelijk worden gemaakt. Een paar minuten later kreeg Veritas een betere mogelijkheid om te scoren. Een kopbal van Noud kon niet goed worden weggewerkt door de verdediging van Laar, waardoor Sven kon uithalen. Helaas bracht de keeper van Laar wederom redding. De eerste mogelijkheid voor Laar viel pas in de 45ste minuut te noteren. Een schot van afstand dat door Tom eenvoudig gered kon worden. De ruststand was dan ook 0-0.

In de 2e helft startten beide teams weer rustig. Toch viel na 50 minuten uit het niets de 1-0. Een mislukt schot van Sven komt per toeval op het hoofd van Pascal terecht. Pascal weet deze bal echter zo goed op doel te krijgen dat de keeper geen redding meer kan brengen. Vervolgens gebeurt er vrijwel niets meer voor beide doelen. Veritas komt wel een paar keer dreigend tot de 16, maar hier gebeurt vervolgens niets mee. Na 83 minuten valt dan toch de 2-0. Niels Dullens weet Noud op randje 16 te bereiken. Noud draait zich knap vrij en rond vervolgens koelbloedig af. Wedstrijd gespeeld zou je denken, echter is niets minder waar.

Na 87 minuten weet Laar de aansluitingstreffer te maken, 2-1. Een slechte terug speelbal in de verdediging van Veritas wordt onderschept door de spits van Laar en deze weet wel raad met dit cadeautje. Hierdoor ontstaat er dan toch nog een spannende slotfase. In de 90ste minuut lijkt het alsnog mis te gaan voor Veritas. Na een gevaarlijke corner van Laar lukt het Tom niet om de bal in één keer te vangen. In zijn poging deze bal alsnog te klemmen loopt hij vervolgens een speler van Laar omver. De scheidsrechter besluit om hiervoor een penalty te geven. Het scorebord wordt vervolgens al op 2-2 gezet, maar tot blijdschap van heel Veritas weet Tom zijn eigen fout te herstellen. Het scorebord kon gelukkig weer terug gezet worden naar 2-1. Een paar minuten later maakt de scheidsrechter, de heer van den Bogaard uit Deurne, een einde aan deze wedstrijd.

Veritas komt dus goed weg, maar boekt wel een verdiende overwinning. Komende zondag staat de laatste competitie wedstrijd, uit tegen De Ster, op het programma.  Indien Veritas hier een resultaat haalt, is er nog een kans dat Veritas 2 nacompetitie moet spelen voor promotie naar de Hoofdklasse.
Mannen … alvast veel succes.

Verslag: Jasper H. ( met dank aan Toon voor de foto’s)

Man of the match: Tom v.d. Heuvel

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com