Single Blog Title

Veritas definitief veilig na gelijkspel tegen Schaesberg

Veritas _ VV Schaesberg

 

Veritas is er niet in geslaagd om een voorsprong tot twee maal toe vast te houden tegen Schaesberg, het werd uiteindelijk 2 – 2.

 

Schaesberg startte zeer fel en stoorde Veritas in een vroeg stadium, Veritas heeft hier niet direct een antwoord op, maar tot echte goede kansen voor Schaesberg komt het niet.

Na een kwartiertje spelen, waarbij het spel op en neer golft, krijgt Folkert van Gansewinkel de bal aangespeelt in de zestien hij draait goed weg van zijn tegenstander en zijn harde lage schuiver beland achter de doelman in het doel 1 – 0.

Schaesberg zet nu nog feller aan en probeert de gelijkmaker te forceren. Veritas daarentegen probeert met uitvallen de voorsprong uit te bouwen, maar de inzet van Joost Hendriks wordt tot twee maal gepareerd door de doelman en een inzet van Bjorn Bastiaans gaat over het doel. Aan de andere kant gaat een schot van Schaesberg nog naast., maar een goed genomen vrije trap in de 26e minuut belandt op het hoofd van aanvoerder Erik Erps en hij laat doelman Michael Petit kansloos 1 – 1.

Een kopbal van Sjoerd Linssen gaat over het doel en op slag van rust krijgt Niels Geraaths de bal aangespeeld door Joost Hendriks maar de goed keepende Kain Bours weet de bal uit het doel te houden.

Na de rust eenzelfde spelbeeld Veritas probeert rust te creëren in haar spel maar dit lukt maar matig. Schaesberg daarentegen trapt het gaspedaal nog wat verder in, in een poging de wedstrijd in haar voordeel te doen kantelen. Toch is het Veritas dat scoort een inzet van Bjorn Bastiaans wordt gered door de doelman in de 50e minuut. Maar enkele minuten later kapt Sjoerd Zuthof van links naar binnen en hij schiet met zijn rechterbeen in de uiterste hoek onhoudbaar binnen 2 – 1. Dit is het sein voor Schaesberg om met nog meer energie de gelijkmaker te zoeken. Uiteindelijk krijght men hulp van Veritas een onzorgvuldige terugspeelbal op de keeper bezorgt invaller Robert Geuskens een uitgelezen mogelijkheid, oog in oog met Michael Petit maakt hij geen fout de stand is weer gelijk 2 – 2.

Veritas probeert nog aan te dringen maar er wordt niet meer gescoord en als scheidsrechter Heuts uit Echt de wedstrijd ten einde fluit is Veritas in ieder geval zeker van een langer verblijf in de 1e klasse, VV Schaesberg daarentegen zal nog enkele punten moeten sprokkelen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

 

Zondag gaat de reis naar Venlo tegen Venlosche Boys.

 

Met dank aan Toon voor de foto’s

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com