Single Blog Title

Veritas 2 boekt zege in uitwedstrijd tegen SV Meerssen 2

Op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, stond voor Veritas 2 de uitwedstrijd tegen SV Meerssen 2 op het programma.
Veritas begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en in de 3e minuut was het al raak. Een afgemeten voorzet van Yves Haelewijn werd door Noud Snijkers onberispelijk ingekopt: 0-1.
Veritas bleef goed combineren en na 11 minuten was het Syb Peeters, die vanaf van de rand van het strafschopgebied, met een bekeken schot de 0-2 liet aantekenen.
Meerssen probeerde hierna de aansluitingstreffer te maken, maar de verdediging van Veritas gaf geen krimp. Doelman Menno Hansen hoefde dan ook niet echt handelend op te treden.
De spelers van Veritas daarentegen vonden elkaar makkelijk en de 0-3 hing dan ook in de lucht. Het derde doelpunt viel in de 32e minuut. Na een vlotte combinatie door het midden tussen Syb en Noud, maakte laatstgenoemde, vrij voor de doelman, geen fout.
Even later was het Pascal Ressen, die, na een goede individuele actie vanaf links, de bal richting kruising schoot. De doelman van Meerssen had echter een prima redding in huis en  verwerkte de bal tot hoekschop.
Voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Snieders uit Heerlen viel toch nog de 0-4. Nadat de bal niet weggewerkt kon worden door de verdediging van Meerssen, was Syb Peeters attent en hij rondde koelbloedig af.

Bij het begin van de tweede helft zette Meerssen goed druk en Veritas vergat om het goede spel van voor de rust voort te zetten. De concentratie verslapte bij Veritas en in de 57e minuut viel de 1-4.  Het centrum van de verdediging van Veritas lag helemaal open, waarvan door Meerssen geprofiteerd werd.
Na 64 minuten werd het zelfs 2-4. Menno redde in eerste instantie prima op een inzet van een van de Meerssen-aanvallers. Uit de daaropvolgende corner kon een speler van Meerssen echter ongehinderd inkoppen.
Veritas was nu wakker geschud en men zocht weer regelmatig de aanval. In de 73e minuut was het Niels Groot die 2-5 op het scorebord zette. Een afgeslagen bal uit verdediging van Meerssen werd door hem op een prachtige manier, in een tijd, in het doel gevolleerd.
De wedstrijd was beslist. Twee minuten later werd het zelfs nog 2-6. Syb Peeters gaf een slim steekpassje op Erik Althuizen, die alleen op het doel kon afgaan. Erik omspeelde de doelman en schoof de bal rustig in de touwen.
Meerssen kon geen vuist meer maken en Veritas speelde de wedstrijd rustig uit.
De drie punten gingen mee naar Neeritter.

Komende zondag 12 mei, staat de thuiswedstrijd tegen FC Hoensbroek 2 op het programma.
Geen gemakkelijke tegenstander, waarvan in de uitwedstrijd werd verloren.
Hopelijk kan Veritas 2 voor een revanche zorgen.

Verslag: Hans v.d. H. ( met dank aan Jaro K. voor de foto’s)

Man of the match: Syb Peeters

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com