Single Blog Title

Veritas 2 steelt in slotfase punten van EVV 2.

Zondag 14 april. Veritas 2 begint de ochtend met een heerlijk ontbijtje, verzorgd door Bianca en Hub, in de kantine.
Het weer is goed en het veld op de Breierein lijkt zich elke week te verbeteren.

Onder leiding van scheidsrechter Boulayounne uit Tegelen gaat de wedstrijd om 11:30 uur van start.
Veritas komt iets sterker uit de startblokken dan EVV. Het is geslepen om eenzelfde resultaat neer te zetten als het vorige duel: winst voor Veritas.
In de 7e minuut van de wedstrijd lijkt het  te gebeuren, er vindt een onderschepping plaats op het middenveld waarbij Jaro de bal inspeelt op Sven, deze maakt vlug wat meters en stuurt daarbij Pascal Ressen diep via de linkerflank. Pascal, die eigenlijk de tijd kan nemen, maar hij zet de bal goed voor op Noud. Noud neemt de bal goed aan, maar kan deze bal niet in het net leggen.
Vanaf dat moment worden er op en neer wat kansen gecreëerd door beide teams, die niet resulteren in gevaarlijke momenten voor beide doelen.
In de 25e minuut komt Pascal met een vlotte actie naar binnen richting het doel van EVV, waarbij Niels Groot vrijloopt links van het doel. Niels wordt dan ook mooi ingespeeld. Net voordat hij kan afronden wordt hij (wellicht niet helemaal terecht)  afgefloten voor buitenspel.

De ruststand is daarmee ook de brilstand…. 0-0

Veritas komt te gehaast uit de rust en wil te spoedig op zoek naar een doelpunt, wat uiteindelijk resulteert in veel balverlies en slordig voetbal.
In de 50e minuut is daar dan ook de 0-1 voor EVV, een voorzet vanaf rechts wordt ongelukkig aangeraakt door aanvoerder Kay Wilmsen en de bal belandt daarmee in eigen doel.
12 minuten later is daar de linkermiddenvelder van EVV, die via de linkerflank een verdediger van Veritas uitspeelt en zonder al te veel moeite kan afronden in de korte hoek. Christensen mag daarmee de 0-2 op zijn naam noteren.
In de 74e minuut kom EVV nog tot een scoringskans om makkelijk de 0-3 te maken, maar deze bal gaat hoog over. Veritas laat zich nog iets verder terugzakken en de wedstrijd lijkt gespeeld.
Totdat plots in de slotfase van de wedstrijd Niels Groot wordt weggestuurd met een hoge voorzet van Jaro en eerstgenoemde kopt deze bal in het doel. De 1-2 staat op het scorebord in de 89e minuut. Een laatste sprankje hoop voor Veritas met een blik op de klok, dat verraadt dat de wedstrijd nog slechts 1 minuut duurt.
In de 90e minuut staat invaller Tom Geelen op de juiste plek om een kopduel te winnen van zijn tegenstander, waarbij hij op een ruwe manier opzij gezet wordt. De scheids laat het spel in het voordeel van Veritas doorgaan, de bal valt in de voeten van Niels Groot en JAWEL… deze stift in de laatste seconden van de wedstrijd de bal behendig over de keeper, die deze bal van buiten het 16-meter gebied niet zag aankomen.

Eindstand: 2-2

De volgende wedstrijd voor Veritas 2 is op 5 mei op Sportpark Marsana:  SV Meerssen 2 – Veritas 2

Verslag: Niels D. ( met dank aan Toon voor de foto’s)

Man of the match: Niels Groot

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com