Single Blog Title

Veritas 2 stuurt SC Susteren 2 met nederlaag naar huis

Op zondag 31 maart stond de wedstrijd Veritas 2 – Sportclub Susteren 2 op het programma. Veritas is de laatste wedstrijden in goede doen en wil maar wat graag revanche nemen voor het verlies in de eerste wedstrijd van het seizoen. De klok was zaterdagnacht een uurtje vooruit gezet, en dit leek ook in het begin van de wedstrijd zichtbaar. Na 32 minuten was er namelijk pas de eerste kans van de wedstrijd, en wel voor Veritas. Uit een corner kopt Noud de bal een metertje naast het doel. Het spel golfde op en neer zonder echte kansen, maar met veel slordigheden. In de 43e minuut was er een kans voor Syb, die de bal na een goede actie en dito voorzet van Stijn te veel schampt en naast het doel ziet belanden. Een minuutje later was het alsnog raak. Na een werkelijk weergaloze actie van Pascal (Palli), die 3 man in de hoek van het veld het bos in stuurt, wordt zijn afgemeten voorzet bij de tweede paal knap binnen gewerkt door Falco! 1-0 Veritas! Even later fluit de jonge, goed leidende scheidsrechter S. Claassen uit Deurne voor de rust.

De tweede helft begint met een kansje voor Susteren, maar de bal wordt een metertje over het doel geschoten. In de 56e minuut is het wederom raak. Palli krijgt de bal via een gelukje mee van Syb en gaat alleen op doel af. De actie daarna is om je vingers bij af te likken. Palli blijft ijzig koel en dolt de keeper met een schijnschot. Wanneer de keeper op de grond ligt rondt Palli het beheerst en kundig af met een prachtige lob. 2-0 Veritas!

Na dit doelpunt wordt de wedstrijd iets grimmiger en dit resulteert ook in gele kaarten voor beide ploegen. In de 83e minuut wordt de wedstrijd echter in het slot gegooid. Na enkele goede combinaties over de rand van de 16 komt de bal via Syb (met een klein gelukje) in de voeten van de ingevallen Erik. Ook Erik blijkt een echte afmaker te zijn en maakt koeltjes af. 3-0 Veritas. In de 87e minuut krijgt Susteren nog een vrije trap op een meter of 18 van het doel van Menno. Menno blijkt, zoals de laatste weken wel vaker, een goede sta in de weg, want hij redt deze bal, die een lastige stuit meekreeg, op prima wijze. Dit was meteen een van de laatste hoogtepunten, want hierna werd snel afgefloten.

Veritas wint de inhaalwedstrijd dus overtuigend van Sportclub Susteren met 3-0. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Boekel Sport op het programma. Een lastige kluif, maar zeker niet onmogelijk voor Veritas, dat in een flow zit.

Verslag: Ries G ( met dank aan Toon voor de foto’s)

Man of the match: Pascal Ressen

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com