Single Blog Title

Geldrop wint overtuigend van gehavend Veritas

Geldrop – Veritas

 

Onder een stralend zonnetje startte scheidsrechter van Dongen met een fluitsignaal de wedstrijd Geldrop – Veritas. De eerste ontmoeting was een prooi voor Veritas geweest men won met  4 – 1, Geldrop was er dan ook alles aan gelegen om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Geldrop begon goed en zette Veritas meteen onder druk, in de 6e minuut moest doelman Michael Petit al redden optreden bij een corner en een kopbal onschadelijk maken.

Veritas kon hier niet veel tegenover zetten het fysiek sterkere en beter combinerend Geldrop had de overhand. Dit resulteerde in de 10e minuut in een “snel” gegeven strafschop, Mark Werts wist dit buitenkansje feilloos te benutten 1 – 0. Veritas kon geen vuist maken in deze fase van de wedstrijd en in de 19e minuut ging de defensie opzichtig in de fout op een diepe bal door het midden. Gideon Pieschel mocht doorlopen richting het Veritas doel en hij liet Michael Petit kansloos 2 – 0.

Veritas leefde iets op en enkele minuten later werd Bjorn Bastiaans aangespeeld op rechts en vanaf de middellijn liet hij de verdedigers van Geldrop zijn hielen zien, zijn voorzet vanaf de achterlijn bereikte de goed meegelopen Sjoerd Zuthof en deze scoorde de tegentreffer 2 – 1.

Geldrop speelt de bal veel gemakkelijker rond, maar uit de vele corners en schoten komen geen doelpunten meer. Veritas komt nauwelijks aan aanvallen toe.

In de tweede helft komt er een ander Veritas binnen de lijnen, na een wissel en enkele positiewijzigingen speelt men beter. Veritas dringt wel aan maar weet zich niet veel te creëren, Geldrop staat als een huis en geeft weinig weg. Omdat Veritas steeds meer risico’s neemt komen er kansen voor Geldrop, in de 90e minuut scoort invaller Ryan Samuels de 3 – 1 en om het compleet te maken scoort Gideon Pieschel in de 92e minuut zijn tweede doelpunt van de dag 4 – 1. Dezelfde cijfers staan op het scorebord als in Neeritter.

 

Komende zondag de thuiswedstrijd tegen De Valk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com