Single Blog Title

Veritas 2 pakt overwinning in laatste wedstrijd voor de winterstop

Na het , vaak, onnodige puntverlies in de voorafgaande wedstrijden, was het zaak voor Veritas 2 om in de laatste wedstrijd voor de winterstop punten te pakken tegen EVV 2.
Veritas begon energiek aan de wedstrijd en in de 6e minuut was het al raak. Stijn Korsten begon aan een rush aan de linkerkant van het veld en hij was alleen maar af te stoppen door een overtreding net buiten het strafschopgebied. De toegekende vrije trap werd door Yves Haelewijn, onhoudbaar voor de doelman van EVV, in de kruising geschoten: 0-1.
EVV probeerde wel iets aan de achterstand te toen, maar de verdediging van Veritas kwam niet echt in de problemen.
In de 27e minuut kwam de 0-2 op het scorebord. Ui t een vrije trap van Yves Haelewijn kopte Erik Althuizen de bal in het doel en een minuut later was het weer Erik Althuizen, die, na een goede individuele actie, de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen knalde: 0-3.
Daarna dacht Veritas dat de buit al binnen was. Het spel werd slordiger en vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Zodoende kwam EVV enkele malen dreigend voor het doel van Veritas. Gelukkig voor Veritas kwam hier geen treffer uit voort en ging men met een geruststellende voorsprong de rust in.
Na de thee was Veritas weer bij de les en het consolideerde de voorsprong. EVV was niet echt bij machte om enig gevaar te stichten. In de 56e minuut was het bijna weer Veritas dat het doel trof. Een afgemeten voorzet van Erik Althuizen, werd door Niels Groot net naast gekopt.
Bij EVV nam de irritatie toe en in de 81e minuut werd een zware overtreding op Kay Wilmsen bestraft met een rode kaart. De concentratie bij Veritas verslapte enigszins en doelman Menno Hansen moest handelend optreden, toen een EVV-speler van dichtbij voor hem opdook.
Veritas kreeg in de laatste minuut ook nog een grote kans. De ingevallen Jaro Kuppens schoot, uit een pass van Niels Groot, van dichtbij de bal net over het doel van EVV.
Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste maal en was de overwinning een feit.
Veritas 2 kan met een goed gevoel de winterstop ingaan. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 10 februari 2019, thuis tegen SC Susteren 2.

Verslag:  H. v.d. H.

Man of the match: Erik Althuizen

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com