Single Blog Title

Heer 2 – VERITAS 2

Veritas 2 heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week. In de uitwedstrijd tegen Heer 2 werd een 1-3 overwinning behaald.
Het begin van de wedstrijd was rommelig. Het eerste echte wapenfeit viel in de 8e minuut te noteren. Falco Snijkers, kon na een goede pass van Noud Snijkers, alleen richting doel van Heer gaan. Zijn schot werd echter een prooi voor de Heer-doelman. Een minuut later lag de bal bijna aan de andere kant in het net. Door een misverstand tussen Veritas-doelman Tom .v.d. Heuvel en verdediger Ken Corstjens, kwam de bal bij een speler van Heer terecht. Gelukkig voor Veritas schoot deze de bal naast. Daarna gebeurde er heel lang heel weinig. Veel balverlies aan beide kanten en weinig doelkansen. In de 36e minuut kreeg Falco, net binnen het strafschopgebied, de bal aangespeeld van Syb Peeters. Zijn schot uit de draai kon nog net door de doelman tot corner verwerkt worden. Twee minuten later was het wel raak. Noud kopte een bal prima door naar Syb en met een subtiel lobje maakte Syb er 0-1 van. Heer probeerde nog voor de rust gelijk te maken. Dit lukte bijna een minuut of vijf voor rust. Een hard schot van net buiten het strafschopgebied ging, voor Veritas aan de goede kant van de paal, net naast. Zo werd de ruststand 0-1.
Veritas hield bij het begin van de tweede helft controle over de wedstrijd en het kwam in de 66e minuut op 0-2. Marco Timmermans gaf een prima pass op Syb, waarna deze alleen op het Heer-doel kon afgaan. Syb bleef rustig en beheerst schoof hij de bal, onder de doelman door, in het doel. 0-2
Daarna leek de concentratie bij Veritas enigszins te verslappen en het spel werd steeds slordiger. Onnodig balverlies leidde dan ook in de 72e minuut tot de 1-2. Tom was kansloos op een, van dichtbij, ingeschoten bal.
Veritas was wakker geschud en in de 76e minuut besliste Syb op een fantastische manier de wedstrijd. Op de rand van het 16-meter gebied kreeg hij, met de rug naar het doel, de bal aangespeeld. Hij draaide weg van zijn tegenstander en met de buitenkant van zijn rechtervoet schoot hij de bal, onhoudbaar, in de kruising. 1-3
Heer kreeg daarna nog een echte kans. In de 80e minuut werd, na een afgeslagen hoekschop, de bal uit de rebound op de lat geschoten.
Enkele minuten later had Marco de 1-4 op zijn schoen. Na een voorzet van Syb tikte hij, in een uiterste krachtsinspanning, de bal op de paal. In de laatste minuut schoot Noud van dichtbij nog over.
Zo kwam er dus geen verandering meer in de stand en even later maakte de prima leidende scheidsrechter Keulen uit Schin op Geul een einde aan deze sportieve wedstrijd.
Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper EVV 2 op het programma. Kan Veritas 2 voor stunt zorgen? Wie weet…
Alvast veel succes gewenst.

Wedstrijdverslag: Hans v.d. H. ( Met dank aan Sven C. voor de foto’s)

Man of the match: Syb Peeters

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com