Single Blog Title

VERITAS 2 – GSV’28 2

Veritas 2 is de competitie goed begonnen. Na een spannende wedstrijd werd  GSV’28 2 met 2-1 verslagen.
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Peijmen uit Stramproy ontspon zich een wedstrijd van twee ploegen, die aan elkaar gewaagd waren. Veritas had in het eerste kwartier licht de overhand. In de 12e minuut resulteerde dit in de eerste kans. Noud Snijkers, kreeg na een goede loopactie, de bal toegespeeld van Koen Vries. Op zijn vlammende schot kon de keeper van GSV echter redding brengen. Twee minuten later was het wel raak. Syb Peeters ging goed door op een, in de diepte gespeelde, bal, Via een sliding kon hij de bal nog net voor de achterlijn terugleggen op Noud, die koel afrondde. 1-0.
Na dit doelpunt kreeg GSV meer grip op de wedstrijd, zonder tot echt grote kansen te komen. Toch viel voor de rust nog de gelijkmaker. In de 36e minuut, werd door een voorzet van links de midvoor van GSV in stelling gebracht. De verdediging van Veritas dekte op dat moment niet scherp genoeg en doelman Renier van Helden was dan ook kansloos op het schot van de GSV-aanvaller: 1-1.
Met deze gelijke stand gingen beide ploegen rusten.
Bij het begin van de tweede helft was Veritas weer de bovenliggende partij. Zo zeilde een vrije trap van Yves Haelewijn in de 48e minuut net naast en werd een tiental minuten later een schot van Falco Snijkers gepareerd door de doelman van GSV. De rebound werd door Niels Dullens overgeschoten.
in de 58e minuut dacht GSV op voorsprong te komen. In een onoverzichtelijke situatie voor het Veritas-doel, schoot een speler van GSV van dichtbij de bal tegen de touwen. De scheidsrechter had echter, voorafgaande aan dit doelpunt, een handsbal geconstateerd, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Veritas nam hierna het heft weer in handen.
In de 74e minuut leverde Ries Geusen een perfecte voorzet af, die door Noud met het hoofd verlengd werd. Onhoudbaar voor de doelman verdween de bal in het GSV-doel. 2-1.
Drie minuten later was zelfs bijna 3-1. Niels zag dat de doelman van GSV  iets te ver voor zijn doel stond en met een lob van ruim 40 meter verschalkte hij laatstgenoemde. Jammer genoeg stond de lat een doelpunt in de weg.
GSV probeerde om in het restant van de wedstrijd de gelijkmaker te forceren en het kreeg hiervoor vlak voor tijd een grote kans. Na een vrije trap kon een GSV-speler, geheel vrijstaand, van dichtbij inkoppen. Gelukkig voor Veritas ging de bal naast.
Enkele minuten later klonk het laatste fluitsignaal en gingen de handen van de Veritas-spelers de lucht in. De eerste drie punten waren binnen.
Op naar komende zondag. Dan wacht, de ongetwijfeld zware, uitwedstrijd tegen DVO 2. Met dezelfde inzet en spel moet het mogelijk zijn om ook daar een goed resultaat te behalen.
Alvast veel succes.

Verslag Hans v.d. H ( Met dank aan Toon v.d. B voor de foto’s)

Man of the match: Noud Snijkers

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com