Single Blog Title

VERITAS 2 – DVO 2

Na enkele weken niet gespeeld te hebben, stond voor Veritas 2, op zondag 8 maart, de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma. Tegenstander was DVO 2 uit Sittard.
Op een moeilijk bespeelbaar veld was de eerste kans voor Veritas. Uit een scrimmage, na een hoekschop, kwam de bal in de 5e minuut bij Koen Vries terecht. Van dichtbij lukte het Koen echter niet om de doelman van DVO te passeren. Ook op een kopbal van Noud Snijkers in de 21e minuut kon de doelman van DVO redding brengen.
Toch kwam Veritas op voorsprong. In de 26e minuut gaf Syb Peeters een prima steekbal door het midden op Noud. Noud aarzelde niet en met een droog schot liet hij de doelman van DVO ditmaal kansloos. 1-0.
Een kleine tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Een prima, strak genomen hoekschop van Ries Geusen, werd door, alweer, Noud Snijkers onhoudbaar ingekopt. 2-0
Echte kansen voor DVO vielen er in de eerste helft niet te noteren.
Dat veranderde bij het begin van de tweede helft. DVO kwam fel uit de kleedkamer en in de 50e minuut viel de aansluitingstreffer. Een schot van net buiten het strafschopgebied, werd van richting veranderd en liet daardoor doelman Tom v.d. Heuvel kansloos. 2-1.
Veritas had het moeilijk en moest alle zeilen bijzetten om niet nog een tegengoal te incasseren. Na een klein kwartiertje in de tweede helft ontworstelde Veritas zich aan de druk van DVO en probeerde het zelf weer aan aanvallen te denken.
Echt goed voetbal was op dit veld echter niet mogelijk en ook de weersomstandigheden werden steeds slechter.
In de 61e minuut maakte Noud bijna zijn derde doelpunt. Uit een vrije trap van Yves Haelewijn, kon hij van dichtbij inkoppen. De doelman van DVO had echter een prima redding in huis.
DVO probeerde wel om de gelijkmaker te forceren, maar echte grote kansen daarop kreeg het niet.
In de 85e minuut viel de definitieve beslissing. Uit een slim genomen vrije trap van Jaro Kuppens, kwam de bal bij Niels Dullens terecht. Niels zocht de achterlijn op en zette de bal prima voor op Juul Kuijpers. Zonder veel moeite bepaalde Juul, van dichtbij, de eindstand op 3-1.
Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Peijmen uit Stramproy overheerste de tevredenheid over de drie behaalde punten. Iedereen was het erover eens, dat het een verdiende overwinning was, maar dat het spel nog voor verbetering vatbaar is.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Helden 2 op het programma.

Verslag: Hans v.d. H ( met dank aan Toon v.d. B. voor de foto’s))

Man of the match: Noud Snijkers

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com