Single Blog Title

NWC 2 – VERITAS 2

Voor Veritas 2 stond, als eerste wedstrijd na de winterstop, de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper NWC 2 op het programma.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Vissers uit Zeeland, ontspon zich een wedstrijd van twee goed voetballende ploegen.
Veritas had de zaken verdedigend goed op orde en was het eerste halfuur de gevaarlijkere partij. Zo belandde in de 8e minuut een schot van Falco op de buitenkant van de paal en was het nog enkele malen dreigend voor het doel van NWC.
In de 27e minuut viel het doelpunt echter aan de andere kant. Uit een hoekschop kreeg Veritas de bal niet goed weggewerkt. Op de rand van het strafschopgebied kwam de bal terecht bij een speler van NWC 2 en met een lage schuiver in de hoek, liet deze doelman Tom v.d. Heuvel kansloos.  Veritas was echter geenszins van slag en bleef goed voetballen. In de 31e minuut viel bijna de gelijkmaker te noteren. Een scherpe voorzet van Syb Peeters werd bijna in eigen doel gewerkt door een verdediger van NWC. Vlak voor rust had Tom nog een goede redding in huis op een gevaarlijke aanval van NWC. Ruststand: 1-0
In het begin van de tweede helft pikte Veritas de draad van de eerste helft weer op. De beloning kon dan ook niet uitblijven . In de 48e minuut  kwam de bal via Kay Wilmsen bij Yves Haelewijn terecht. Met een slimme steekpass door het centrum, bracht Yves Noud Snijkers in stelling. Oog in oog met de doelman maakte Noud geen fout en hij schoof de bal beheerst in het doel: 1-1.
Veritas voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar een voorsprong. Die kwam er dan ook. In de 64e minuut zette Veritas een prima aanval op over rechts. Na een voorzet van Falco was Syb uiteindelijk het eindstation. Bij de tweede paal rondde hij prima af. 1-2.
NWC schakelde een tandje bij en Veritas moest terug. De verdediging stond echter als een huis en iedereen vocht als leeuwen. Echt gevaarlijk werd NWC dan ook niet. Veritas kwam zowaar bijna op 1-3. Op een vrije trap van Yves kon Rik Heijmans de bal net niet goed genoeg raken, waardoor deze naast het doel verdween.
In de 85e minuut viel jammer genoeg toch de gelijkmaker. De linksbuiten van NWC kwam gevaarlijk het strafschopgebied van Veritas in dribbelen. Vanaf de achterlijn, dichtbij het Veritas-doel, gaf hij een voorzet, die door een speler van NWC werd verzilverd: 2-2. Dit was tevens de eindstand.
Over de gehele wedstrijd gezien, een terechte uitslag. Als blijft het jammer dat Veritas, pas vlak voor tijd, de gelijkmaker moest incasseren. Een overwinning was een beloning geweest voor de prima wedstrijd.
Deze wedstrijd moet  vertrouwen geven voor de wedstrijd van komende zondag, thuis tegen EVV 2. Hopelijk kan dan ook een goed resultaat behaald worden.
Kom de mannen van “ut Twiëdje” aanmoedigen.

Verslag: Hans v.d. H ( met dank aan Niels D. voor de foto’s)

Man of the match: Het hele team ( complimenten, niemand uitgezonderd, voor de prima wedstrijd)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com