Single Blog Title

VERITAS 2 – VV Schaesberg 2

Op zondag 8 december stond voor Veritas 2 de thuiswedstrijd tegen VV Schaesberg 2 op het programma. Het was zaak voor de mannen van “ut twiëdje” om deze wedstrijd winnend af te sluiten, zodat men, met een ruime marge naar de onderste plekken op de ranglijst, met een goed gevoel aan de winterstop kon beginnen.
Veritas begon voortvarend aan de wedstrijd en na 8 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Het was Sven Cleutjens, die na een combinatie tussen Noud Snijkers en Niels Dullens, de bal voor zijn voeten kreeg. Sven aarzelde niet en van dichtbij schoof hij de bal in de touwen.
Drie minuten later had Schaesberg een grote kans om de stand gelijk te trekken. Na een ongelukkige overtreding van Niels, binnen het strafschopgebied, kon de uitstekend fluitende scheidsrechter Keijsers uit Velden niets anders doen dan een strafschop aan Schaesberg toe te kennen. Gelukkig voor Veritas werd deze penalty over geschoten en uit de daaropvolgende aanval van Veritas stond het zowaar 2-0. Een venijnig schot van Yves Haelewijn werd geblokt door een verdediger van Schaesberg. Daarop kwam de bal bij Syb Peeters terecht. Deze bedacht zich niet en rondde koelbloedig af.
Veritas bleef aanvallen en in de 19e minuut passte Niels op de buitenspel staande Syb. Syb liet de bal wijselijk lopen, waarna Yves vanuit het middenveld de bal op kon pikken en alleen op de doelman van Schaesberg kon afgaan. Yves bleef rustig en hij liet 3-0 aantekenen.
Een kleine tien minuten later gaf Ries Geusen een prima voorzet op Noud. Op diens venijnige kopbal had de doelman van Schaesberg een prima redding in huis en werkte hij de bal over de achterlijn. Uit de daaropvolgende corner kon de verdediging van Schaesberg de bal niet wegwerken. Uit de scrimmage die daarop ontstond was het Kay Wilmsen die de bal, uit de draai, in het doel schoot. 4-0 na 28 minuten. Wat een weelde!
Daarna geloofde Veritas het wel  en er gebeurde weinig noemenswaardigs meer voor de rust.
Veritas wilde in de tweede helft een vervolg geven aan het goede eerste halfuur van de eerste helft, maar de concentratie was toch minder, waardoor de combinaties niet meer zo wilden vlotten en er vaak een verkeerde keuze werd gemaakt. Toch was het Noud, die nog scoorde. Deze treffer werd echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd.
Veritas kwam niet meer tot goed spel en ook Schaesberg kon eigenlijk geen potten breken. De eretreffer voor Schaesberg viel toch nog. Vanuit het middenveld werd in de 73e minuut de bal op de midvoor van Schaesberg gespeeld. Door een slechte dekking door de Veritas-verdediging kreeg deze speler alle ruimte om de 4-1 te scoren. Dit was tevens de eindstand.
Drie belangrijke punten bleven zodoende in Neeritter. De mannen kunnen nu even genieten van de winterstop. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor zondag 2 februari , uit tegen koploper NWC 2.

Alvast Fijne Feestdagen en een fijne jaarwisseling gewenst voor iedereen die betrokken is bij Veritas 2. Dit geldt ook voor onze vaste, trouwe supporters. Hiervoor onze dank en hopelijk zien wij jullie in het nieuwe jaar weer terug. Top!

Verslag: Hans v.d. H. ( met dank aan Toon voor de foto’s)

Man of the match: Jasper Hupkens

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com