Single Blog Title

VERITAS 2 – Helden 2

Op zondag 6 oktober stond de wedstrijd Veritas 2 – Helden 2 op het programma. De weergoden waren de mannen, net zoals een week eerder, niet zo goedgezind. Het was opnieuw onstuimig en het regende onafgebroken, maar het veld daarentegen lag er uitstekend bij op de Breierein.
Na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Regterschot, zocht Veritas met snel positiespel de aanval. Veritas was heel alert, fel en won veel duels en tweede ballen. Dit resulteerde tijdens de eerste 7 minuten meteen in 3 goede kansen voor Veritas. Falco Snijkers schoot met links rakelings naast en een prachtig schot van Yves Haelewijn werd goed gepakt door de keeper. Ook werd in deze fase een kopbal van Falco helaas van de lijn gehaald.
Als de bal er aan de ene kant niet in wil , zie je vaker in het voetbal dat die wel aan de andere kant erin gaat. In de 8e minuut was het dan ook meteen in de eerste aanval van Helden raak. De linksbuiten maakte een karakteristieke actie naar binnen toe en schoot de bal perfect in de lange bovenhoek 0-1!
De mannen van Veritas waren niet van streek en gingen door met het energieke spel. In de 11e minuut kreeg het een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Deze werd goed ingedraaid door Jaro Kuppens en zorgde voor veel problemen in het zestienmetergebied van Helden. De bal kon niet goed worden weggewerkt, waarna Kay Wilmsen zeer alert was en de 1-1 binnen schoot.
In de 19e minuut was het Falco, die op avontuur ging aan de rechterkant van het veld en met een voorzet een medespeler probeerde te bereiken. Tot ieders verbazing vloog deze voorzet er in één keer prachtig in en kwam Veritas op voorsprong 2-1!
Veritas bleef de druk er goed ophouden en gaf Helden geen ruimte om te voetballen. Zelf ging het op zoek naar een grotere voorsprong en deze kwam er ook in de 38e minuut. Het was een prachtige aanval over verschillende schijven, waarbij de bal uiteindelijk terecht kwam bij Niels Dullens, die de achterlijn opzocht en met een prima voorzet Marco Timmermans in stelling bracht om de 3-1 binnen te schieten.

In het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en was het plan van Veritas duidelijk; zo snel mogelijk de genadeklap uitdelen aan Helden en de voorsprong te vergroten. Dit lukte een aantal keren bijna, maar nu waren de mannen niet scherp genoeg voor het doel. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Helden steeds vaker op de helft van Veritas en lukte het Veritas niet meer om de druk op het spel van Helden te houden. In de 83e minuut zorgde Helden voor de aansluitingstreffer 3-2! Nadat het in eerste instantie uitzag als een duidelijke overwinning voor Veritas, moest Veritas aan het einde van de wedstrijd alle zeilen bijzetten om geen averij meer op te lopen. Gelukkig viel er geen doelpunt meer te noteren en kon Veritas drie punten bijschrijven.

De mannen van Veritas 2 kunnen terugkijken op een zeer goeie eerste helft en met dit gevoel kunnen ze verder naar komende zondag. Dan staat de uitwedstrijd tegen DVO 2 uit Sittard op het programma. Kom onze mannen steunen!!!!

Verslag: Rhodney W.

Man of the match: Kay Wilmsen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com