Single Blog Title

VERITAS – SUSTEREN

VERITAS – SUSTEREN

In een regenachtig Neeritter stond afgelopen zondag de streekderby Veritas-Susteren op het programma, en is in een gelijkspel geëindigd: 1-1. Uiteindelijk konden beide ploegen met die uitslag tevreden zijn.

Afgelopen seizoen speelden beide ploegen in Neeritter eveneens gelijk tegen elkaar, met dezelfde cijfers. Voor Veritas was dat een rentree in de eerste klasse na 22 jaar. Susteren daarentegen acteerde toen al het zesde jaar op dat niveau.

Veritas   begint dus aan zijn tweede seizoen, meestal een lastig jaar. Daar leek het aanvankelijk niet op, want in de openingsfase was Veritas ondanks het gemis van de geblesseerden, middenvelder Bowen Beurskens en aanvaller Bjorn Bastiaans, de betere ploeg. Dat leidde tot enkele mogelijkheden die echter niet benut werden.

Nadat de gasten na ruim een half uur spelen door een treffer van Maik Storken de leiding namen, kwam Veritas iets meer onder druk doordat Susteren fysiek sterker was en met hun snelle spitsen op de counter ging loeren,

Die opzet ging ook geruime tijd op. Veritas was na het vroege uitvallen in de 20 ste minuut van Joost Hendriks vleugellam, zodat de vorige week twee maal scorende spits Koen Stoop praktisch op een eiland belandde.

Zodoende werd de rust door Veritas ingegaan met een 0-1 achterstand en moesten Marcel en Geert de manschappen opmonteren voor de tweede helft.

Direct na de rust kregen Roel Gijsen en Niels Geeraths twee kopbalkansjes, maar de inzetten waren te zacht om doelman Joshua Cleber te verontrusten. Twintig minuten voor tijd was het dan toch nog raak. Een voorzet werd bij de tweede paal doorgekopt op aanvoerder Sjoerd Linssen die vallend de gelijkmaker binnen kopte.

Susteren kreeg via Maik Storken ook nog een kans, maar stuitte op de goed keepende Veritas doelman Luuk Peeters

In de eindfase bleek Veritas op het door de regen zwaar geworden veld de beste conditie te hebben en Susteren kwam nu iets meer onder druk . Veritas kreeg nog een enkel kansje, maar een schot van Koen Stoop werd geblokkeerd en een kopbal van verdediger Jasper van Loon vloog naast.

Zo eindigde deze sportieve derby wederom in een gelijk spel.

Na afloop in de bestuurskamer waren dan ook bij beide partijen tevreden gezichten.

Trainer Marcel Jansen van Veritas kon leven met het gelijkspel. „De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, wij hadden iets meer van het spel tegen een verdedigend ingesteld Susteren.” Trainer Jurgen de Haan van Susteren was ook tevreden. „Ik vind het gelijkspel terecht, want in de omschakeling hebben we ook enkele kansen gekregen.”

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com