Single Blog Title

Best Vooruit – Veritas

Best Vooruit – Veritas

 

Voor de eerste keer speelt Veritas een wedstrijd tegen Best Vooruit. Best Vooruit speelt net sla Veritas 1e klasse Veritas in 1D en Best Vooruit in 1C.

Onder een stralend najaarszonnetje begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter L. Tissingh uit Heerlen punctueel om half drie.

In de beginfase speelde beide teams ietwat afwachtend elkaar aftasten, maar na 6 minuten moest keeper Luuk Peeters al ingrijpen. Veritas trachtte met snel spel voorwaarts het doel van Best Vooruit te bedreigen, maar daar slaagde men vooralsnog niet in want Luuk Peeters moest in de 16e minuut weer ingrijpen bij een inzet van Best Vooruit.

Veritas kwam beter in het spel en in de 18e minuut moest de keeper van Best tot twee maal toe redding brengen, het spel gaat op en neer en echte grote kansen zijn er niet voor beide partijen. Veritas speelt fel en agressief en zoekt de directe weg naar het doel van Best, de wedstrijd gaat gelijk op en de pauze is aanstaande.

In de 44e minuut krijgt Veritas de bal niet goed weggewerkt, de bal komt voor de voeten van Tim Fiolet deze behoud het overzicht en schuift de bal in het doel 1 – 0.

Veritas recht zich nog en amper 1 minuut later komt de bal buiten de zestien voor de voeten van Sjoerd Zuthof en deze scoort met “rechts” de gelijkmaker 1 – 1.

Na de rust komt Veritas goed uit de startblokken in de 47e minuut gaat Joshua Geurts goed door op rechts de keeper kan reden ten koste van een hoekschop. In de 55e minuut komt Koen Stoop oog in oog met de keeper van Best Vooruit laatstgenoemde pareert de inzet van Koen. Best Vooruit is nog het dichtst bij een doelpunt een schot beland buiten bereik van de keeper tegen de paal.

Het spel gaat op en neer maar of de ballen gaan naast en over of de keeper brengt redding. In de 82e minuut geeft een foute terugspeelbal aan Veritas zijde Best de gelegenheid om alleen voor doelman Luuk Peeters te komen en men speelt het goed uit, Reandel Bijlhout brengt Best Vooruit op voorsprong 2 – 1. Veritas probeert de laatste minuten met man en macht nog de gelijkmaker te forceren maar verder dan een schot dat via de binnenkant van de paal uit het doel gaat komt men niet meer. En dus gaat ook de 2e bekerwedstrijd verloren alleen was deze wedstrijd een stuk aangenamer om aan te zien, afgezien van het resultaat uiteraard.

 

Komende zondag de laatste bekerwedstrijd in Beek tegen Caesar.

 

Met dank aan W. Geurts voor de foto’s

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com