Single Blog Title

Veritas 2 speelt gelijk tegen De Ster 2

Een beladen wedstrijd voor beide partijen, om uiteenlopende redenen. Waar Veritas zich heeft gemengd in de bovenste regionen van de ranglijst en in de race is om nacompetitie voor promotie, moet de Ster alles doen om het vege lijf te redden. Deze wedstrijd beloofde een slijtageslag te worden.

Al snel werd duidelijk dat beide teams alles gingen geven, in de 4e minuut vond de eerste wissel van de wedstrijd plaats. Een verassende… de oorspronkelijke speelbal werd te slap bevonden en geruild voor een geschiktere. In de 12e minuut konden we het eerste gevaar van de wedstrijd noteren, na een goede actie van Palli kwam de bal terecht bij Noud. Helaas wist hij niet meer dan een rollertje te produceren. Kort daarna zette Veritas aan, Niels Dullens stoomde langs de rechterflank met zevenmijlslaarzen, hij leverde af aan Niels Groot die op zijn beurt Noud bediende met een Iniesta-achtig steekballetje. Noud wist de kans helaas niet te verzilveren. In de 25e minuut krijgt Veritas een vrije trap in kansrijke positie, met Yves Haelewijn hebben ze een specialist in huis. De vrije trap sticht gevaar en de keeper kan ternauwernood redden. De rebound van Falco wordt in de doelmond geblokt. Vervolgens wordt de tegenpartij brutaler, een bal die nog net getoucheerd wordt door Menno Hansen kan door Stijn Korsten van de doellijn worden verwijderd. In de rust bereikte ons de uitslagen van de overige wedstrijden. Op de bank wisten we het al…. Veritas 2 neemt een periodetitel over van de kampioen en zal spelen om promotie naar de Hoofdklasse. De hoogste afdeling in het reservevoetbal. De mannen binnen de lijnen wisten echter nog van niets en bleven gaan voor de volle buit. De beste thee was in de rust in handen gekomen van Stijn Korsten, deze begon vlijmscherp na de rust. Na een goeie rush van Stijn kon Palli in stelling worden gebracht. Oog in oog met de doelman bleef Palli ijzig kalm, 0-1 voor Veritas. Na een uur voetballen mochten Ken en Jaro hun opwachting maken. Het laatste kwartier begon moeizaam voor Veritas en dit resulteerde in een goal van de Ster, een voorzet kan niet worden geblokt en met een kopgoal wordt Menno Hansen verschalkt. Dezelfde Menno Hansen wist er met een redding in de 85e minuut voor te zorgen dat het gelijke spel van Veritas glans kreeg. De goed leidende scheidsrechter Versluis uit Sittard blies daarna voor de laatste keer op zijn fluitje.

Eindstand 1-1.
Veritas zal aankomende zondag de eerste wedstrijd van de nacompetitie voetballen, uit tegen Sparta ’25 ( Beek en Donk),met het uiteindelijke doel een plek in de Hoofdklasse. Mannen alvast veel succes gewenst

Verslag: Cas K.( Met dank aan Wesley R. voor de foto’s)

Man of the match: Kay Wilmsen

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com