Single Blog Title

Veritas 4 wint van Rios 2

Zondag 5 mei mocht Veritas 4 in Pey-Echt aantreden tegen Rios 2. Het team staat enerlaatste in de competitie, maar mag daarmee nog steeds niet onderschat worden op weg naar de titel.

 

Veritas start aanvallend. Kevin Jongen komt al snel aan de bal in het 16-metergebied, maar wordt geblokt door een verdediger van Rios. Kort daarna neemt Rios initiatief. De aanvaller passeert 4 mannen in het oranje maar schiet vervolgens over het doel.

 

Aan de andere kant valt dan het eerste doelpunt, nadat de keeper de bal los laat nadat hij dit ook aankondigde… Lennart van de Winkel maakt de 0-1. Even later geeft diezelfde Lennart een hakje op Denny Hansen. Hij neemt de bal mooi mee maar de doelman keert zijn schot. Uiteindelijk wordt het toch 0-2, nadat Peter Hansen de bal binnen kopt na de voorzet van Lennart.

 

Veritas blijft aanvallen en even later mag Noud Nijssen schieten na goed voorwerk van Kevin. Ook nu staat de doelman in de weg. Remco Heijmans geeft later een mooie pass op Kevin, die vervolgens Lennart in positie brengt. Hij komt echter niet door de verdediging van Rios heen.

 

Lennart probeert de rollen om te draaien en speelt in het einde van de eerste helft Kevin in, zijn schot gaat echter over. Rios wordt ook nog even gevaarlijk. Noud geeft een slechte bal waarna Rios het spel over neemt. Wim Ramakers zorgt echter voor de redding. Tot slot probeert Rios het nog een keer, maar dit keer gaat de bal ver over.

 

Na rust geeft Veritas nog wat druk. Kevin heeft opnieuw een goede actie en bereikt Lennart, maar hij krijgt de bal niet in het doel door de verdediging. Er wordt nog een mooie aanval opgezet via Kevin, Allard Snijkers, Lennart en Edwin Huijskens maar opnieuw voorkomt de doelman erger voor Rios.

 

In de tweede helft speelt Veritas echter erg zwak. Daardoor neemt de dreiging van Rios toe. Er worden veel slechte passes gegeven. Een enkeling zoals Onno Gijbels speelt wel een redelijke wedstrijd, maar het algehele spel is slecht. Rios krijgt een paar kansen. Twee spelers breken door, maar het is Wim die het tegendoelpunt voorkomt.

 

De scheidsrechter trekt nog de aandacht door een paar aparte beslissingen. Zijn humeur is niet geweldig vandaag. Nadat hij dit een paar keer op Denny gebotvierd heeft blijkt het ook voor Rios niet geweldig. Een aanval wordt onderbroken door een duidelijke overtreding van Veritas, maar de scheidsrechter fluit er niet voor.

 

Veritas profiteert dan door de 0-3 aan te tekenen. Kevin en Lennart combineren samen in de aanval, waarna Kevin het afmaakt. Het wordt daarna ook 1-3 na slecht verdedigen. Daardoor lijkt het nog spannend te worden, Veritas staat onder druk.

 

Uiteindelijk maakt Lennart er echter 1-4 van met een mooie bal uit moeilijke hoek, over de doelman. Daarna geeft Kevin nog een mooie assist waarmee Lennart ook de 1-5 aantekent. De score past niet helemaal bij het spelbeeld, maar uiteindelijk is het desondanks een terechte overwinning. Volgende week zal het spel toch echt beter moeten tegen concurrent Slekker Boys!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com