Single Blog Title

Veritas 4 wint van FC RIA 2 in nieuwstadt

Zondag 31 maart werden de heren van Veritas 4 verwacht in Nieuwstadt waar concurrent FC Ria (vermoedelijk vernoemd naar de trouwe vrijwilligster die inmiddels in de kantine werkzaam is) de tegenstander was. Een belangrijke wedstrijd op basis van de competitiestand.

 

Veritas is gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen. Toch begint de wedstrijd rommelig voor beide teams. Veritas moet even wennen aan de meer fysieke thuisploeg. Toch trekt V4 al snel het initiatief naar zich toe. Via Kevin Jongen wordt een mooie aanval ingezet maar de doelman voorkomt de openingsscore. Met een mooie actie en pass op maat zorgt Bjorn Hansen vervolgens voor gevaar maar helaas krijgt Lennart van de Winkel geen echte doelpoging.

 

Toch wordt het 0-1 voor Veritas. Een goede voorzet van Peter Hansen, waarna Kevin Jongen zorgt dat Noud Nijssen kan scoren. Veritas blijft drukken. Een mooi schot van Edwin Huyskens wordt door de doelman gekeerd. Lennart probeert het even later met links maar zijn schot gaat net naast.

 

Er wordt goed rondgespeeld door Veritas en het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van FC Ria. Echte kansen zijn echter beperkt. De thuisploeg heeft in de eerste helft echter geen enkele serieuze kans. Kort voor rust probeert Kevin Jongen de score nog uit te breiden maar de doelman strekt zich er nog eens goed voor.

 

Na rust lijkt het spel uit de eerste helft zich in eerste instantie voort te zetten. Edwin en Kevin zetten een mooie aanval op, helaas weet Lennart de kans niet te verzilveren.

 

FC Ria neemt daarna meer initiatief en Veritas komt kort onder druk te staan. Een grote kans voor hun aanvaller volgt maar hij mist het doel. Een vrije trap aan de rand van de 16 meter gaat over.

 

Aan de andere kant mag Veritas een hoekschop nemen, een terugkerend beeld deze wedstrijd. Bjorn Hansen probeert te schieten maar wordt geblokt. Ria zet de tegenaanval in maar zonder echt gevaar. Kevin Jongen probeert dan zelf het heft in eigen hand te nemen door op te trekken naar de achterlijn, zijn schot raakt helaas het zijnet. Invaller Maarten van den Heuvel rukt even later op langs de zijlijn in combinatie met Edwin en Lennart. Lennart brengt Maarten in scoringspositie: 0-2.

 

Veritas krijgt daarna nog twee hoekschoppen, zonder resultaat. Het is daarna een combinatie tussen Kevin en Lennart waarmee laatstgenoemde de 0-3 aantekent. Veritas zit dan weer in het ritme. Een mooie voorzet van Noud verrast de doelman maar hij tikt de bal desondanks net over. Ook Kevin krijgt nog een mooie kans en Denny Hansen probeert het later ook eens. Ook Lennart dringt aan met een mooie actie, helaas krijgt hij de bal net niet onder controle. Uiteindelijk is het Denny die in de kluts de eindstand op 0-4 bepaalt. Een sterke overwinning van Veritas met bij vlagen erg goed spel. Veritas 4 blijft dan ook de terechte aanvoerder in deze competitie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com