Single Blog Title

Veritas 2 pakt op valreep punt bij V.V. Schaesberg 2

Op zondag 17 februari stond de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma voor Veritas 2. V.V. Schaesberg 2 was hierin de tegenstander, omdat de wedstrijd tegen Sportclub Susteren 2 van vorige week geen doorgang kon vinden.

Veritas schoot uit de startblokken, want al na 2 minuten werd de bal door arbiter H. Remmers in de vijandelijke zestien op de stip gelegd. Na een lange bal van Niels Dullens op Pascal (Palli) Ressen, werd Syb Peeters weggestuurd door Palli. Syb was de doelman te snel af en werd onreglementair naar de grond gewerkt door deze doelman: Penalty Veritas! Er leek enige twijfel over wie deze penalty zou gaan nemen, maar uiteindelijk was het Syb die zelf achter de bal ging staan. Syb schoot de bal echter hoog over, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Het motto ‘als je hem zelf niet maakt, maakt de tegenstander hem’ werd hierna pijnlijk duidelijk. Na een goede actie van de rechtsbuiten van Schaesberg werd deze in de 16 gehaakt, waardoor de arbiter geen andere mogelijkheid zag dan de bal op de stip te leggen. Deze penalty werd wel benut. 1-0 voor Schaesberg. Na dit doelpunt waren beide ploegen zoekende. Enkele kansen werden gecreëerd. Doelman Menno trad hierbij een aantal keren goed op. Halverwege de tweede helft werd Niels Groot goed diep gestuurd door Stijn, waardoor eerstgenoemde alleen op het doel af kon gaan. Vanuit de zijkant van de 16 schoot Niels de bal op de paal, waardoor de bal terug het veld in kwam. Even leek Niels de bal in te kunnen tikken, maar hij miste helaas de bal. De eerste helft leek op zijn eind te lopen zonder nog echte hoogtepunten, maar in de 44e minuut kwam Schaesberg plotseling op een 2-0 voorsprong. De rechtsbuiten van Schaesberg glipte zo door de verdediging van Veritas heen en rondde koeltjes af.  Net voor rust leek het er nog op dat Veritas wederom een penalty kreeg. Na een goede bal van Yves op Syb raakte de verdediger in het duel met Syb de bal met de hand. Volgens velen gebeurde dit in het strafschopgebied, maar de scheids besloot anders. De vrije trap die volgde leverde niets op.

Na rust begon Veritas feller en na enkele minuten ontstond er een ware scrimmage voor het doel van Schaesberg, maar de bal wilde er maar niet in. In de 65e minuut mocht Jaro aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of dertig van het doel. Zonder enige twijfel haalt Jaro fenomenaal uit en de bal verdween via beide palen uiteindelijk in het doel: 2-1, wereldgoal. Na een aantal kansen van Veritas brak de 80e minuut aan. De tijd was gekomen om Tom Geelen in te brengen om voorin het een en ander te forceren. Dit wierp zijn vruchten af, want in de 85e minuut was daar de gelijkmaker. Na een afgemeten voorzet van Falco Snijkers werkte Tom Geelen, nu beter bekend als de Belgische Van Persie, de bal al vallend met het hoofd achter de doelman: 2-2!!

Na een hectische slotfase floot de scheidsrechter voor het laatst in deze wedstrijd. Veritas 2 heeft deze wedstrijd karakter getoond, maar had hier misschien wel meer uit kunnen (en moeten) halen. Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper Groene Ster 2 op het programma, waarin Veritas 2 gebrand zal zijn ook in deze wedstrijd een goed resultaat neer te zetten.

Verslag: Ries G.

Man of the match: Jaro Kuppens

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com