Single Blog Title

Veritas 2 verliest in allerlaatste minuut van DVO 2

Op zondag 25/11 stond de wedstrijd DVO2 – Veritas2 op de agenda. Na de uitschuiver van vorige week hadden de spelers iets recht te zetten. Dat was zeker mogelijk op het goed bespeelbare kunstgrasveld.
De wedstrijd begon rommelig, geen enkele van de twee teams kon het spel naar zich toe trekken en er was veel balverlies langs beide kanten in de opbouw. DVO2 wisselde al snel van shirts omdat het rood van DVO en het oranje van Veritas te dicht bij elkaar lagen.
Met effect, want hierna begon Veritas beter te voetballen en wat kansjes te creëren.
Zo was er in de 7e minuut, na goed voorbereidend werk van Noud, een kans voor Erik van op 11 meter. Helaas zijn schot ging tegen de verdediger. Na 20 minuten een aanval van Veritas, via Kay, Jaro, Marco en tenslotte Noud werd de bal schijnbaar eenvoudig tegen de netten van de DVO doelman geprikt. In werkelijkheid een prachtig uitgevoerde aanval over de grond waar alles in zat. 0-1 voor Veritas. Een paar minuten later is er een schot van Marco, de rebound is voor Erik, die de bal over schiet. Op het halfuur is er een mooie voorzet van Yves, die door Niels Groot net over doel gekopt wordt. Na 39 minuten hadden ook de geblesseerde jonkies van het tweede de DVO-accommodatie gevonden met meer water in de ogen dan ze de avond ervoor gedronken hadden. Zij zien(?) dat Noud zich goed vrijspeelt op de achterlijn en hij besluit met een voorzet/schot naar 2 ingelopen spelers, welke gered wordt door de keeper. De hele eerste helft werd gedomineerd door Veritas met een mooi doelpunt en een aantal opgelegde kansen. Het enige minpunt aan de eerste helft was dat er niet meer dan 1 doelpunt gescoord werd.

Zoals verwacht kwam DVO heel anders uit de kleedkamer, met 2 wissels en een nieuw plan.
Het middenveld werd overgeslagen en veelvuldig werden de aanvallers gezocht met de lange bal. In het eerste kwartier leidde dat tot veel slordig spel met wat scrimmages voor beide doelen maar niemand kwam tot scoren. In de 65ste minuut is er een strak genomen vrije trap van Jaro, die net naast doel gaat. Veritas gaat steeds meer mee in het spel van DVO en vergeet zelf de ruimtes te benutten en te voetballen zoals dat in de eerste helft wel lukte. In de 70e minuut incasseert Veritas  een tegendoelpunt na een hoge bal van DVO, die door de verdediging onvoldoende wordt weggewerkt. De bal valt voor de voeten van een DVO speler en deze werkt koel af in de rechterbenedenhoek : 1-1.
Toch wel een klap voor Veritas, DVO trekt de wedstrijd naar zich toe. Als Veritas nog zou scoren dan moest het gebeuren door een individuele actie. Er waren nog een paar acties/kansjes maar niet in die mate dat de keeper van DVO in verlegenheid werd gebracht. Het was DVO, dat, na een hoekschop, de bal met de allerlaatste trap van de wedstrijd de punten thuis hield. De bal verdween als bij wonder in de rechterbovenhoek. Een hard verdict voor Veritas dat zo achter blijft met 1 punt uit de laatste 4 wedstrijden. Zoals ook blijkt uit de andere verslagen, moet de reden hiervoor vooral bij onszelf gezocht worden. Misschien lukt het aanstaande zondag in de wedstrijd tegen Boekel 3, de leider in de competitie…

Verslag: Geelen T.

Man of the match: Noud Snijkers

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com