Single Blog Title

Verdienstelijk gelijkspel Veritas 2 tegen Groene Ster 2

Ook op deze heilige dag voor de meeste Limburgers, de 11e van de 11e, moest Veritas 2 gewoon voetballen. De scheidsrechter had deze nacht al goed gevierd zo leek het, aangezien hij dacht dat de wedstrijd om half 12 gepland stond, in plaats van om half 11. De wedstrijd tegen de Groene Ster 2 werd daarom een kwartiertje later dan gepland begonnen. Door een waslijst aan blessures was Jan genoodzaakt om Peter Hansen mee te vragen. Samen met Peter waren er 12 spelers die het moesten gaan doen vandaag. Nog geen 8 minuten na het fluitsignaal van de scheidsrechter, moest er echter al gewisseld worden. Stijn Korsten viel na een duel ongelukkig op zijn rug en kon niet meer verder. De 11 man die nu op het veld stonden, wisten dat ze niet meer gewisseld konden worden en dat zij het moesten gaan doen vandaag. In de 18e minuut was pas de eerste echte grote kans voor Groene Ster: er werd een goede steekpass gegeven op de spits, die na een handige beweging Peter uitkapt en de bal richting het doel schiet. Echter heeft Menno Hansen een goede redding in huis. Een paar minuutjes later is daar de eerste kans van Veritas. Peter geeft een lange bal op Noud Snijkers, die de bal kan aannemen maar net naast het doel mikt. Hierna volgt er een periode waar geen hele grote kansen worden weggegeven aan beide kanten. Pas in de 40e minuut is het Veritas weer dat een goede mogelijkheid krijgt. Jaro Kuppens geeft een diagonale steekpass op Noud, die de bal voor kan geven. Helaas is Erik Althuizen net iets te klein en kan hij de bal alleen maar schampen met het hoofd. Even later volgt het rustsignaal.

Het is Groene Ster dat het beste uit de kleedkamer komt. In de 48e minuut is er een diepe bal op de spits, waar de verdediging van Veritas even niet oplet. Menno komt uit zijn doel maar de spits lobt de bal over Menno in het doel. 1 – 0 voor Groene Ster.
Veritas reageert direct met een goede kans in de 51e minuut. Er wordt een diepe bal gegeven die door de verdediging wordt weggewerkt. De bal komt bij Yves Haelewijn, die hem in een keer op doel schiet, maar recht door het midden op de keeper. Dan in de 63e minuut een merkwaardig moment van de keeper van Groene Ster. De keeper heeft de bal in de handen en wil deze uitgooien, maar hij gooit de bal tegen Noud aan. Noud schrikt en schiet de bal, op zijn beurt, tegen de keeper aan. Even later is het dan wel raak! De bal wordt via een corner voor geslingerd, Peter kopt in maar de keeper kan deze nog pareren. De bal komt uiteindelijk naast het doel bij Niels Groot terecht, die de keeper handig uitspeelt en op doel schiet tegen een verdediger aan. Via de kluts komt de bal bij Noud, die hem in de rechterbenedenhoek schuift. 1-1!
In de laatste paar minuten krijgt Veritas nog een goede kans voor de winst. Jaro geeft een lange bal op Pascal Ressen. Deze geeft een voorzet, maar deze is net te diep voor Noud. De scheidsrechter fluit niet veel later voor het einde van de wedstrijd. Veritas is uiteindelijk blij met een punt. Waar Groene Ster de betere ploeg was, maar vrijwel geen echte grote kansen heeft gecreëerd.

Verslag: Sven C.

Man of the match: Noud Snijkers

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com