Single Blog Title

V3; uit de Put(z)?

Na de zwaar bevochten overwinning van vorige week op SVC 2000  stond op 11-11  de thuiswedstrijd tegen Boekoel op het programma. Een wedstrijd tussen de nummers 10 en 11 van de ranglijst. Er mag met recht gesproken worden van het eerste “6-punten”duel van het seizoen.

Onder leiding van interim trainer M. Greyn werd er tijdens de wedstrijdbespreking gehamerd op strijd en inzet. Hij had een kleine verrassing in de basis opstelling. Nadat politiek correct uitgelegd werd dat hij een bewegelijke spits, naast de in zijn ogen “statige nr. 10” verkoos,  viel de keus op J. Geusen. Een keuze die niet onopgemerkt zou blijven.

De aftrap werd genomen om 10:30 en het eerste half uur voltrok zich in een dusdanig laag tempo dat de gemiddelde snelheid van een polonaise op het Vrijthof hoger zou hebben gelegen. Het massaal toegestroomde publiek had ook niet de moeite gedaan om verkleed op de tribunes te verschijnen. Hoewel dit niemand leek te deren, bleek er toch een clown in ons te midden te zijn. De keeper van de tegenstander begon aan een act die zijn weerga niet kende. Allereerst leek een houdbare inzet van J. Geusen toch in het vijandelijke doel te verdwijnen. Al vrij snel na het eerste doelpunt  werd de bal onderschept op het middenveld waarna R. Schobers de bal makkelijk in het doel kon werken. De clown van Boekoel moest voor de tweede maal vissen. Het hoogtepunt van zijn clowneske vertoning kwam een paar minuten voor het rustsignaal. Hij nam een terugspeelbal aan en begon voor zijn eigen doel langs te dribbelen. Hierbij werd de meegelopen J. Nouws totaal over hoofd gezien. Laatst genoemde snoepte de bal af van de keeper en liep de bal in het lege doel, ruststand 3-0! Wat een ongekende weelde voor V3.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd het plan voor de tweede helft gesmeed. Concentratie en coaching bleken de sleutelwoorden voor het vervolg van de wedstrijd. Kort na de hervatting werd een aanval over de rechterkant van het veld afgerond door wederom J. Geusen. De man die volgens eigen zeggen een trauma heeft opgelopen bij de pupillen omtrent het scoren van goals staat nu voor de tweede maal op de goede plek. Is dit nu al de verdienste van M. Greyn?

De acteur onder de lat van Boekoel liet ook in het tweede bedrijf van zich horen. Na een vermeende elleboog van J. Geusen op zijn directe tegenstander bleek er ook een schlagerzanger in de goalie te schuilen. Met hits als, “jong dalik busse van mig” en “wacht mer noa de wedstrijd Menke” probeerde hij de stemming er bij zijn team in te houden. Deze opbeurende teksten brachten geen uitkomst.

Nadat V3 in de resterende tijd een dozijn kansen omzeep hielp werd het na nonchalant verdedigen nog 4-1. Deze treffer bracht de overwinning van de ploeg uit Neeritter niet meer in gevaar en met 6 punten uit 2 duels verlaten ze de onderste regionen van de 5e klasse. Is het spreekwoordelijke lek boven en wat doet dit met de positie van de hoofdtrainer? Wordt vervolgt, op naar “De Slek”.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com