Single Blog Title

VV Schaesberg – Veritas

VV Schaesberg – Veritas

 

Veritas begint de wedstrijd goed men zet goed druk en probeert het spel van Schaesberg te ontregelen. Dit levert al in de 4e minuut succes op, na een overtreding op Bjorn Bastiaans net buiten het zestienmeter gebied. Krijgt Veritas een vrije trap toegewezen een uitgelezen kans voor de specialisten bij Veritas. Sjoerd Linssen en Koen Stoop laatstgenoemde neemt hem deze keer en krult hem netjes over de muur buiten bereik van de keeper 0 – 1. Heel erg lang kan Veritas niet genieten van deze voorsprong want in de 8e minuut trekt Ronald Geuskens de stand weer gelijk. Nadat een aanvalsopzet van Veritas mislukt wordt deze Ronald meteen de diepte ingestuurd en oog en oog met keeper Michael Petit maakt hij geen fout en schuift de bal in het doel 1 – 1.

Veritas blijft fel jagen en er ontspint zich een interessant duel waarbij Veritas met grote fasen duidelijk de boventoon voert. Er komen aan beide zijden kleine kansjes maar niemand heeft op dat moment zijn vizier op scherp staan. Totdat Joost Hendriks in de 27e minuut de bal onderschept en hij stuur Folkert meteen diep, deze legt voor op Koen dit buitenkansje laat Koen zich niet ontnemen en beheerst tikt hij binnen 1 – 2.

Veritas heeft nu het beste van het spel en speelt goed in de combinaties. Op het half uur schiet Sjoerd nog een vrije trap over maar 2 minuten later is het Roel Gijsen die Joost lanceert en hij brengt de bal tot bij Koen, Koen scoort zijn derde van deze dag een hattrick. Dit is ook de ruststand.

Na de rust volgt al na 3 minuten een domper in de 48e minuut scoort Schaesberg de aansluitingstreffer Scott Adriolo maakt dit doelpunt 2 – 3. Hierna is Veritas van slag en men weet het niet meer. Schaesberg ruikt bloed en wil natuurlijk de gelijkmaker forceren. De lange bal wordt veelvuldig gebruikt in deze fase aan beide zijden, de middenvelders kregen zowaar nog net geen nekklachten. Mede doordat Schaesberg alles op de gelijkmaker zet krijgt Veritas voorin meer ruimte, maar het duurt nog tot de 90e minuut voordat Folkert van Gansewinkel aan alle illusies van Schaesberg een einde maakt. Enkele minuten later fluit scheidsrechter Theelen de wedstrijd ten einde. De 3 punten zijn binnen.

 

Komende zaterdag :speelt Veritas haar bekerwedstrijd in de 2e ronde in en tegen KSV Horn aanvang is om 18:30 uur.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com