Single Blog Title

Veritas 4 speelt gelijk tegen Slekkerboys 3

Zondag 4 november is Veritas 4 te gast bij Slekker Boys 2. Een directe concurrent boven in het klassement die niet onderschat mag worden.

 

Na het eerste fluitsignaal neemt Slek het initiatief en zet de eerste aanval op poten, vooralsnog zonder resultaat. Veritas probeert hetzelfde te doen via Denny Hansen en Casper Haelewijn, waarna Kevin Jongen over links naar voren wordt gestuurd. Hij sleept er een hoekschop uit, helaas ook aan deze kant zonder resultaat. Daarna gaat Slek weer in de aanval en sleept er ook een hoekschop uit, maar het eerste doelpunt blijft uit.

 

In deze fase van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op. Over en weer wordt er balverlies geleden door persoonlijke fouten die voor gevaar zorgen. De verdediging van Slek zit er kort op en dat maakt het lastig voor Veritas om in het spel te komen.

 

Uiteindelijk komt Slek op voorsprong. Een goede voorzet wordt op doel gekopt en de bal valt via de paal binnen 1-0. Kort daarna opnieuw een vrije kopkans voor Slek, maar die bal gaat naast het doel.

 

Veritas probeert te blijven aanvallen maar zonder succes. Na een goede pass van Lennart van de Winkel probeert Kevin een mooie volley, maar de doelman van Slek voorkomt het doelpunt. Voor rust geeft Veritas vooral kansen weg en creëert weinig echte kansen bij het doel van Slek. Daarbij komt Veritas tijdelijk met 10 man te staan na een terechte gele kaart voor Denny Hansen. Kort voor rust maakt Kevin bijna de gelijkmaker, maar de bal wordt van de lijn gehaald door een verdediger.

 

Na rust moet invaller Sem Cuijpers even aan de bal wennen. Na een eerste worsteling met de bal gaat hij bij de daarop volgende inworp op bijzondere wijze onderuit. Het zorgt voor enige hilariteit maar Veritas weet dat er werk aan de winkel is om puntenverlies te voorkomen. Het spel wordt beter opgepakt dan voor rust, maar een doelpunt blijft uit. Een doelpunt van Kevin wordt afgekeurd na een overtreding die hij vooraf gaat.

 

Het spel wordt dan aan beide kanten steviger. Een grove overtreding door Slek wordt onterecht niet bestraft met een kaart. Kort daarna moet Casper het veld verlaten met een vervelende enkelblessure.

 

Desondanks blijft Veritas de aanval zoeken nu er meer ruimte ontstaat op het veld. Echte kansen blijven echter lang uit. Gelukkig valt uiteindelijk de bevrijdende gelijkmaker: Denny Hansen zorgt voor de goede actie en Kevin Jongen scoort met het hoofd via de doelman. 1-1.

 

Na de gelijkmaker lijkt het even te spoken in het 16-metergebied van Veritas. Veritas krijgt de bal niet weggewerkt en Slek dringt aan. Een doelpunt blijft uit. In de slotfase probeert Veritas er nog meer uit te slepen. Een goede aanval van Peter Hansen zorgt bijna voor een eigen doelpunt van Slek maar de bal gaat net naast. Ook een laatste vrije trap op een mooie positie zorgt niet voor het doelpunt dat Veritas zoekt. Uiteindelijk eindigt het stevige duel dan ook met een gelijke stand van 1-1.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com