Single Blog Title

Veritas 2 verliest op bezoek bij FC Hoensbroek 2

Na de overwinning van vorige week op Meerssen 2 stond zondag het uitduel tegen FC Hoensbroek 2 op het programma.
Na het 1ste fluitsignaal van scheidsrechter van Drongelen begint Hoensbroek gretig aan de wedstrijd. In de 1ste minuut wordt er een corner ingekopt, waar Sven de bal voor de doellijn kan weghalen en is Menno in de 3e  minuut er als de kippen bij als er een gevaarlijke steekpass wordt gegeven op de spits van Hoensbroek.
Na deze gevaarlijke openingsfase komt Veritas iets beter in de wedstrijd en wordt er in de 7e minuut zelfs de 0-1 op het scorebord gezet. Niels Dullens komt na een goede pass van Geelen Tom vrij op rechts, geeft de bal voor en Niels Groot hoeft alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal te zetten om de keeper kansloos te laten bij de 1e paal.
In de 9e minuut krijgt Veritas een corner. Niels Groot slaat de inlopende mensen bij de 1e paal over en vindt het hoofd van Noud die helemaal vrij staat bij de 2e paal. 0-2!
Hoensbroek blijft fel spelen en dwingt fouten af bij de Veritas verdediging. In de 14e minuut gaat er iets, mis waardoor de spits van Hoensbroek alleen op Menno af kan gaan, hij omspeelt Menno, maar voordat de bal het net kan raken wordt deze weggehaald .De rebound gaat gelukkig tegen de paal.
Duidelijk is dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is.
Na een fase van veel fouten over en weer krijgt Hoensbroek een vrije trap op de middenlijn. Deze wordt snel genomen en na een paar keer 1x raken verschijnt de spits oog in oog met Menno. Laatstgenoemde is kansloos bij het schot van de spits en de aansluitingstreffer is gescoord.

Na de thee begint Hoensbroek weer zeer gretig aan de tweede helft. In de 51e minuut kan een speler alleen op Menno afgaan, maar staat randje buitenspel. In de 54e minuut kan er weer een aanvaller alleen op Menno afgaan na een goede steekpass. Deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal van een meter of 25 over Menno heen. De vlag gaat nog wel omhoog, maar de scheidsrechter geeft hier geen gehoor aan. 2-2
Veritas lijkt van slag na het discutabele doelpunt en krijgt snel na de gelijkmaker ook nog de 3-2 tegen.
Na deze “gekke” fase in de wedstrijd krijgt Niels Groot de bal in het strafschopgebied ingespeeld en draait goed weg bij zijn mandekker. Deze mandekker laat zijn been staan en neemt Niels mee naar de grond, penalty!
Palli Panter de penaltyspecialist van Veritas 2 gaat achter de bal staan. Palli kiest voor zijn vertrouwde hoek, maar helaas voor Palli en Veritas 2 weet de keeper zijn inzet te keren.
In de slotfase gaan de mannen uit Itter steeds meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren.
In de 85e minuut komt Veritas nog akelig dichtbij. Niels breekt door op de linkerflank en geeft de bal voor op Noud. Noud kopt hard in maar de keeper weet de bal net voor de doellijn te keren. Volgens enkele Veritas spelers was de bal zelfs over de lijn, maar de scheids wuift alle protesten weg.
Na een aantal hachelijke momenten voor het doel van Hoensbroek volgt er een snelle counter, die goed wordt uitgespeeld en wordt de eindstand 4-2 op het scorebord gezet.

Veritas verliest (terecht) van een feller Hoensbroek en blijft steken op 10 punten uit 6 wedstrijden.
Komende zondag staat er weer een uitduel op het programma en nemen de mannen van Veritas 2 het op tegen Groene Ster 2.

Verslag: Marco T.

Man of the match: —

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com