Single Blog Title

Moeizame overwinning van Veritas 2 op SV Meerssen 2

Na een weekend vrij te zijn geweest, stond op zondag 28 oktober de thuiswedstrijd tegen SV  Meerssen 2 op het programma. Na het gelijke spel van twee weken geleden tegen De Ster 2, was Veritas er extra op gebrand om dit keer wel de 3 punten in Neeritter te houden.

Het begin van beide ploegen was vrij afwachtend, waarbij Veritas de bal mocht hebben van Meerssen. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Het enige hoogtepunt kwam na 5 minuten tot stand, nadat Niels Groot voor het doel opdook van Meerssen. Zijn schot miste echter kracht, waardoor de keeper eenvoudig redding kon brengen. Het eerste gedeelte van de wedstrijd speelde zich dus voornamelijk af het op middenveld. Na 26 minuten viel dan toch wel de verdiende 1-0. Na goed doorzetten van Niels Groot aan de rechterkant van het veld wist hij met een afgemeten voorzet Pascal Ressen te bereiken. Deze kopte feilloos raak. Helaas was de vreugde maar van korte duur, aangezien Meerssen 1 minuut later alweer de gelijkmaker liet noteren, 1-1. Een snelle counter werd niet goed verwerkt door de verdediging, waardoor de spits vanaf randje 16 de bal kon binnen schieten. In het vervolg van de 1ste helft was er nog één moment van opwinding. Niels Groot schoot vanuit een corner ineens op doel. Deze bal kon door een verdediger nog net van de lijn gehaald worden. Hierbij werd er vervolgens door meerdere spelers geappelleerd voor hands. Volgens de scheidsrechter, de 19-jarige heer Cortenbach uit Someren, was hier echter geen sprake van. De ruststand was dan ook 1-1.

In de 2e helft was het spelbeeld weer zoals in de 1ste helft. Veritas had wederom veelal het balbezit en Meerssen probeerde er via de counter uit te komen. Gelukkig voor de aanwezige toeschouwers gebeurde er in de 2e helft wel meer. In de 55ste minuut was het wederom Niels Groot die vanuit een hoekschop in een keer doel probeerde te treffen. Via de binnenkant van de paal rolde de bal vervolgens door de doelmond, maar geen Veritas speler kon hiervan profiteren. Enkele minuten later vielen er nog mogelijkheden te noteren voor Jaro Kuppens en Noud Snijkers. Na 68 minuten dacht Noud Veritas opnieuw op voorsprong te zetten. De grensrechter van Meerssen wilde echter niet meewerken aan dit feestje en had voor buitenspel gevlagd. Niet iedereen was het hiermee eens, maar de scheidsrechter besloot toch het doelpunt af te keuren.

In aanvallend opzicht had Veritas in de 2e helft weinig te duchten van Meerssen, maar toch moest de verdediging van Veritas op blijven letten voor de snelle voorhoedespelers. Veritas daarentegen ging steeds slordiger voetballen. Kansen werden steeds schaarser en het einde van de wedstrijd begon te naderen. In de 83ste minuut kon er gelukkig toch nog gejuicht worden. Een vrije trap aan de linker kant werd voor het doel gebracht en via enig fortuin kwam de bal voor de voeten van Niels Groot terecht. Niels wist deze kans wel te verzilveren en maakte zo de dik verdiende 2-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd probeerde Meerssen meer druk te gaan zetten om toch nog de gelijkmaker te forceren. Gevaarlijk werden ze echter niet, en met iets meer nauwkeurigheid had Veritas de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien. Zo bleef het dus 2-1. Al met al was het een moeizame overwinning, maar wel dik verdiend.

Volgende week mogen de mannen van Veritas 2 afreizen naar Hoensbroek voor de wedstrijd tegen FC Hoensbroek 2.

Verslag:  Jasper H.

Man of the match: Niels Groot

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com