Single Blog Title

Veritas 2 en De Ster 2 delen de punten

Na de goede uitoverwinning van een week eerder tegen Laar 2, trad Veritas 2 op zondag 14 oktober thuis aan tegen De Ster 2.
Het eerste kwartier beperkten beide ploegen zich tot aftasten; echte gevaarlijke momenten voor beide doelen bleven dan ook uit. In de 15e minuut viel de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren. Niels Groot brak op links door en gaf een afgemeten voorzet op Pascal Ressen. Diens schot werd door de doelman van De Ster op prachtige wijze gekeerd, waarna de rebound van Marco Timmermans door een verdediger van de lijn werd gekopt. Uit de daaropvolgende corner schoot Syb Peeters net naast. Het eerste hachelijke moment voor het doel van Veritas was een gevaarlijk indraaiende vrije trap in de 22e minuut. Uit de tegenaanval kon Pascal vrij op het doel van De Ster afgaan. Pascal was niet zelfzuchtig en legde de bal prima breed op de meegelopen Jaro Kuppens, die, helaas voor Veritas, de bal tegen de paal schoot.
Tien minuten later was er weer een kans voor Veritas om op voorsprong te komen. Op een steekbal van Niels Groot schoot Pascal rakelings over. Even later stond plotseling de 0-1 op het scorebord. Door onnodig balverlies kwam een speler van De Ster alleen voor doelman Menno Hansen te staan. Deze was kansloos bij het schot van dichtbij.
Veritas reageerde meteen en twee minuten later gaf Syb een afgemeten pass, door het hart van de De Ster-verdediging, op Niels Groot. Niels bleef rustig en rondde koelbloedig af: 1-1.
Met deze stand werd ook de rust gehaald.
In de tweede helft had De Ster een optisch overwicht, maar, mede door de goede organisatie bij Veritas, leidde dit niet tot echte grote kansen. In de 62e minuut had De Ster een mogelijkheid, maar de bal werd van dichtbij naast geschoten. Na 72 minuten viel er nog een goede actie van Yves Haelewijn te noteren. Zijn steekbal op Niels Groot was net te hard, waardoor de doelman van De Ster redding kon brengen.
De wedstrijd leek op 1-1 uit te draaien, maar in de 87e minuut was het echter De Ster dat profiteerde van alweer een fout in de Veritas-verdediging. 1-2.
Veritas wilde echter niet als verliezer van het veld gaan en rechtte de rug. Het wilde persé de gelijkmaker forceren. In de 89e minuut kende de prima leidende scheidrechter P. Vrenken uit Haelen Veritas een vrije trap toe. De bal werd hoog voor het De Ster-doel gebracht, waar Tom Geelen de bal richting het doel kopte. Via enkele caramboles verdween de bal in het doel. 2-2.
Niet veel later klonk het eindsignaal.
Op de valreep had Veritas nog een gelijkspel uit het vuur gesleept. Over de hele wedstrijd gezien was dit een terechte uitslag. Had Veritas een van de kansen in de eerste helft benut, dan waren de drie punten wellicht in Neeritter gebleven.

Komende zondag is Veritas 2 vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 28 oktober, thuis tegen SV Meerssen 2.

Man of the match: Jaro Kuppens

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com