Single Blog Title

Veritas 4 trotseert geparkeerde bus SC Susteren 4

Zondag 7 oktober was Veritas 4 te gast bij Susteren 4. Na een moeizame overwinning in de voorgaande week was Veritas 4 erop gebrand deze tegenstander niet te onderschatten. Desondanks bleek het ook dit keer een lastige wedstrijd te worden.

 

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van de thuisploeg. Via een mooie pass trekken ze over rechts op naar het Veritas doel, maar de voorzet komt niet aan bij de spitsen. Later mag Veritas het proberen aan de andere kant. Allard Snijkers gaat alleen op de doelman af, maar wordt bijgehaald door de verdediger met een correcte tackle.

 

Over en weer is er in de beginfase wat gevaar, vooral door slecht verdedigingswerk. Susteren komt er opnieuw uit met een goede aanval maar het schot mist gelukkig doel. Daarna proberen Kevin Hansen, Maarten van de Heuvel en Edwin Huijskens het aan de andere kant. Het schot van Kevin wordt echter geblokt door de doelman. Na dit over en weer is het uiteindelijk Susteren dat de score opent. Na een lange voorzet wordt de bal over doelman Wim Ramakers in het doel gekopt. 1-0.

 

Na het doelpunt neemt de druk van Veritas toe, maar tot resultaat leidt dit niet. In de voorhoede is het druk waardoor er weinig ruimte is voor goed voetbal. De thuisploeg graaft zich in en de aanvallers van Veritas houden de ruimte amper open. Soms is er wel gevaar, zoals met een schot van Edwin waarbij opnieuw de doelman de score voorkomt. Een inzet van Kevin Hansen wordt van de lijn gehaald door een verdediger. Ook latere aanvallen van Edwin en Kevin worden afgeweerd, soms met enige hulp van de grensrechter. Kort voor rust wordt Veritas toch beloond. Een mooie aanval via Lennart van de Winkel en Bjorn Hansen brengt Kevin in positie. 1-1.

 

Na rust pakt Veritas de draad verder op, mede dankzij een goede invalbeurt van Denny Hansen. Hij heeft in de eerste helft opgelet en zorgt ervoor dat het veld zo groot mogelijk gehouden wordt. Dat zorgt regelmatig voor gevaar. Na voorwerk van Denny werkt Peter Hansen de bal over de doelman, maar opnieuw wordt de bal van de lijn gehaald. Er volgen meerdere aanvallen maar doelpunten blijven uit.

 

Toch valt de 1-2 nog. Ook nu na voorwerk van Denny, waarna Peter voor de 1-2 tekent. Na het doelpunt volgt een rumoerige fase, waarin het Veritas-front het bij regelmaat oneens is met het optreden of uitblijvende optreden van de scheidsrechter. Daardoor ligt de focus niet meer bij het spel en gaat het spel weer over en weer. In de slotfase wordt er nagetrapt naar Jack Heijkers en nadat de scheidsrechter niet ingrijpt maakt hij een slaande beweging en volgt een rode kaart.

 

Uiteindelijk zingt Veritas het uit en gaan de drie punten mee naar Neeritter. Het werd een moeizame wedstrijd, vooral door een ingegraven Susteren en een Veritas dat niet echt in zijn spel komt. Het is echter het resultaat dat uiteindelijk telt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com