Single Blog Title

Veritas 2 wint eerste thuiswedstrijd van V.V. Schaesberg 2

Op zondag 30 september stond voor Veritas 2 de eerste thuiswedstrijd van deze competitie op het programma. Tegenstander op sportpark Breierein was V.V. Schaesberg 2. Veritas 2 was er op gebrand om de eerste punten te pakken, maar vanaf het  eerste fluitsignaal van de 18-jarige scheidsrechter, de heer P. Hovens uit Geleen, was het in eerste instantie Schaesberg dat lichtjes de overhand had, zonder tot echt grote kansen te komen.
Toch kwam Veritas op achterstand. In de 16e minuut kreeg Kay Wilmsen, een van dichtbij geschoten bal, ongelukkig tegen zijn arm. De scheidrechter gaf een strafschop, die onberispelijk werd ingeschoten: 0-1.
Veritas reageerde echter meteen en twee minuten later viel al de 1-1. Doelpuntenmaker was Marco Timmermans, die, na een steekbal van Pascal Ressen, vrij voor het doel van Schaesberg kwam. Marco bleef rustig en met een subtiel stiftje verschalkte hij de doelman.
Daarna was Veritas de bovenliggende partij en er kwamen kansen om op voorsprong te komen. Zo kreeg Syb Peeters in de 27e minuut een vrije schietkans na een goede voorzet van rechts van Stijn Korsten. De doelman van Schaesberg had echter een goede redding in huis. Na ruim een half uur loste Noud Snijkers een venijnig schot, dat de doelman van Schaesberg niet klemvast kreeg. Helaas was er geen speler van Veritas meegelopen om de rebound af te ronden.
In de laatste minuut voor de rust gingen Syb en Pascal gezamenlijk op het doel van Schaesberg af. Deze kans werd echter niet goed uitgespeeld, zodat de doelman op het schot van Pascal eenvoudig redding kon brengen.
In het begin van de tweede helft bleef Veritas verder op zoek gaan naar het tweede doelpunt. De eerste kans was in de 47e minuut voor Noud, die na een vrije trap van Yves Haelewijn, de bal net over kopte. In de 53e minuut scoorde Veritas toch de verdiende tweede treffer. Een diepe bal van Noud werd niet goed beoordeeld door een verdediger van Schaesberg. Syb Peeters was er als de kippen bij, omspeelde de doelman en schoof de bal beheerst in het lege doel: 2-1.
Daarna probeerde Schaesberg nog wel om de gelijkmaker te produceren, maar de verdediging van Veritas gaf geen krimp en echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Menno Hansen. Ook Veritas kreeg geen echte grote kansen meer, zodat er geen verandering meer in de stand kwam.
De eerste overwinning van deze competitie was een feit.
Komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Laar 2 op het programma. Met dezelfde drive en wedstrijdinstelling moet het echter mogelijk zijn om ook in die wedstrijd een goed resultaat te behalen. Alvast veel succes.

Man of the match: Marco Timmermans

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com