Single Blog Title

Veritas 4 wint natgeregend uitduel ruim van MBC’13 2

Op zondag 23 september stond het eerste competitieduel op het programma. Een uitduel tegen het 2e team van MBC’13. Wat we al op voorrand wisten, was dat Bart nog in Marokko zat voor scouten van nieuwe spelers, Roy Sniekers niet mee deed vanwege een blessure, Sjaak Hansen een afspraak had bij specsevers en dat Peter Hansen alleen met vrienden weg ging. Oh ja en dat het flink zou gaan regenen. En dat laatste hebben we geweten. Het regende niet alleen regendruppels maar ook doelpunten in het voordeel van veritas.
Veritas mocht in de eerste helft aftrappen en begon prima. MBC poogde tot weerstand in de eerste 5 minuten maar als snel was duidelijk dat Veritas de wedstrijd zou domineren.
Allard krijgt aan de rechterkant de bal loopt voorbij zijn tegenstander maar ziet zijn voorzet geblocked alvorens hij een medespeler kan bereiken. Dan krijgt Veritas een vrije trap die de keeper wegwerkt maar blesseert hiermee Denny. Gelukkig blijkt het niets ernstigs en kan hij de wedstrijd vervolgen. Inmiddels regent het al stevig en zal dit de hele wedstrijd nog aanhouden. Aldus Piet Paulusma. Even later krijgt Veritas weer een vrije trap die aan de linkerkant bij Kevin terecht komt. Deze zet voor op Denny die hem verwonderlijk over schiet. Dan is het toch raak voor de mannen van Veritas. Allard geeft de assiste aan Lennart die na het (uiteraard) uitkappen de bal in het net schiet. Dan gaat Edwin in de aanval die de bal bij Lennart brengt maar vervolgens mist. Lennart kan zich revancheren door een fout van de keeper en tekent zo voor de 0-2. MBC is het dan een beetje moe en maakt in de 16 een (royale) overtreding en een penalty is het gevolg. Bjorn vraagt aan Lennart om deze te nemen maar beslist de taak toch aan Bjorn over te laten. Dit tot groot genoegen van vader Lennart die hem anders (letterlijke woorden) “van ’t veldj haaj aafgehoold” de 0-3 staat op het bord.
Voor rust zetten de mannen de voorsprong nog op 0-4 door een pass van Edwin op Kevin. Kevin zet vervolgens voor, tegenstander maakt hands, krijgt de bal zelf terug geeft de bal op Lennart en schiet binnen.
Na rust dendert Veritas voort. Inmiddels is Noud in de ploeg gekomen en doet wat hij moet doen. Een mooie voorzet van Jack Heijkers beland op het hoofd van Noud die voor de keeper de bal tegen het net kopt. De wedstrijd is dan al lang gespeeld maar Veritas blijft de score uitbreiden in de stromende regen belandt de bal bij Lennart die (dit keer) niet zelfzuchtig en de bal op Maarten legt die de 6-0 aantikt. Door nogmaals een fout in de verdediging van MBC krijgt Edwin de bal die schiet en in de rebound bij Lennart in de voeten terecht komt. Ook hier even kappen en de bal binnen werken. 0-7. Bjorn staat vervolgens oog in oog met de keeper wilt stiften maar de bal belandt in de handen van de keeper. Ook is Casper in de ploeg gekomen na rust die in de afgelopen bekerwedstrijden zijn goals heeft meegepikt. Dit keer passed hij de bal op Edwin en hij schiet beheerst de 0-8 binnen. Maarten bewijst bewezen dienst aan Lennart door de bal dit keer aan hem af te geven zodat hij de eindscore van 0-9 kan aantikken. Een mooie start van de competitie. Volgende wedstrijd is op 30 september om 10 uur thuis Tegen Urmondia 3.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com